Afbeelding

Feestelijke afscheidsreceptie voor Elly de Groof

Algemeen

Beek en Donk - In 1994 begon Elly haar werkzaamheden als uitvaartverzorger. “In een echte mannenwereld”, zoals ze zelf zegt. Na 25 jaar zich met hart en ziel zich te hebben ingezet voor het vormgeven van prachtige uitvaarten, geeft ze haar bedrijf én haar passie definitief door aan haar twee dochters Jakeline en Moniek de Groof. Ze gaat genieten van haar pensioen.

Na enkele jaren als uitvaartverzorger gewerkt te hebben besloot Elly in 1999 een eigen uitvaartonderneming te starten. Op Beekerheide in Beek en Donk startte ze het eerste uitvaarthuis met 24-uurskamers van Nederland. Met dit initiatief heeft zij een grote invloed gehad op de manier waarop nabestaanden afscheid konden nemen van hun dierbare. Door de sleutel te ontvangen krijgen nabestaanden alle tijd en ruimte om bij hun dierbare overledene te zijn. In het begin waren collega uitvaartondernemingen hier nogal sceptisch over en kwamen van heinde en ver kijken. “Nu kun je je bijna geen uitvaartcentrum meer voorstellen zonder een 24-uurs kamer”, volgens Elly. 

“In de loop van 25 jaar heb ik veel vertrouwen gekregen van nabestaanden. Tijdens de moeilijkste momenten van hun leven lieten zij mij toe om hen te begeleiden en te ondersteunen. Dat is het mooiste wat je kunt doen en ook iets om dankbaar voor te zijn.”

In 2010 was het oude uitvaarthuis zo langzaamaan uit zijn jasje gegroeid. Er werd gekozen voor een nieuwe locatie in de buurt. Een nieuw gebouwd uitvaartcentrum met een aula erbij. Elly heeft bij al haar plannen altijd goed geluisterd naar de behoeften van nabestaanden. Toen in 2015 Jakeline en Moniek aangaven om het bedrijf over te willen nemen, werden vergunningen aangevraagd om een crematorium aan te bouwen en in 2019 werd dit gerealiseerd. Op een zonnige, feestelijke open dag, bezocht door zo’n 2600 gasten. Met dit crematorium is de doelstelling van Elly bereikt: Een crematorium met de sfeer en betrokkenheid van een kleinschalig familiebedrijf en de mogelijkheden van een groot crematorium. 

Jakeline en Moniek laten zich inspireren, net zoals hun moeder dat deed, door hun ogen en oren wijd open te houden en tussen de regels door te horen waar behoefte aan is. Ze zijn niet bang om te vernieuwen en te streven naar perfectie. Naast de recente uitbreiding van de parkeergelegenheid, zijn ook de plannen om te gaan resomeren in volle gang, de aanbouw start zodra de wet dit toelaat. De verwachting is begin 2024.

Zij willen iedereen die geïnteresseerd is, mensen die met haar hebben samengewerkt en nabestaanden die Elly op haar pad is tegengekomen, de mogelijkheid geven om haar feestelijk te begroeten en samen het glas te heffen om een mooie toekomst. U bent van harte welkom op de afscheidsreceptie op donderdag 25 mei tussen 15.00 en 19.00 uur, in de aula van crematorium ’t laar aan de Oranjelaan 54 in Beek en Donk. Ze wensen Elly nog heel veel gezonde en fijne jaren.