Afbeelding

Zonnebloem Lieshout bezoekt Dierenrijk

Algemeen

Lieshout - Zonnebloem Lieshout heeft op donderdag 13 juli met 27 gasten en 10 begeleiders een mooie dag doorgebracht in de regionale dierentuin Dierenrijk in Nuenen. Gelukkig was de grote warmte van de weken daarvoor verdwenen en was het een heerlijke temperatuur om een hele dag buiten te zijn.

Om 10.00uur vertrok een kleine karavaan van negen auto’s en een personenbus vanaf Franciscushof, met natuurlijk de nodige rollators en ook een aanhanger met acht rolstoelen, kortom een hele optocht. In Dierenrijk werd er eerst genoten van een kopje koffie met een stukje appeltaart, waarna men vrij was om tot aan de lunch de dierentuin te gaan bekijken. Vrijwel iedereen slaagde er in om op tijd voor de lunch weer in het restaurant te zijn, maar enkelen waren de weg kwijt en moesten worden opgehaald. Na een meer dan voortreffelijke lunch gingen de meesten verder met het bekijken van de vele dieren en genoten van de wandeling door het park. Voor een aantal werd het een wat kortere wandeling omdat de paden toch een beetje omhoog en weer omlaag gaan, wat voor een hen best vermoeiend was. Gelukkig kon er hier en daar even worden stilgezeten, zoals bij de olifanten en de pinguïns, waar een demonstratie en uitleg werd gegeven. 

Als het ergens aangenaam is om te zijn gaat de tijd meestal vlug, zo ook deze dag. Goed en wel 15.30 uur waren de meesten weer terug bij het restaurant, waar nog werd genoten van een verfrissing en de ervaringen van de dag werden gewisseld. Om 16.30 uur was het gezelschap weer terug in Lieshout. De gasten meldden unaniem dat het een fijne, gezellige dag was geweest!