Afbeelding

Dagfietstocht Seniorenvereniging Beek en Donk zeer geslaagd

Algemeen

Beek en Donk - De jaarlijkse dagfietstocht van de Seniorenvereniging Beek en Donk ging dit jaar op donderdag 24 augustus naar Griendtsveen. De weergoden werkten gelukkig mee: op een paar kleine druppeltjes na de gehele dag mooi droog en zonnig weer.

Zo’n 33 personen, allen goed gemutst, vertrokken om 9.30 uur vanaf het Heuvelplein via Janus Meulendijkspad (koeienpad) en het Piet van Bokhovenpad naar Vissers in Brouwhuis. Daar aangekomen stond de koffie/thee klaar met appelgebak met of zonder slagroom. Na deze gezellige pauze ging de tocht verder richting Griendtsveen via allerlei leuke fiets/bospaden en vrij rustige wegen. Tegen 12.30 uur werd bij de Natuurpoort De Peel in Deurne een zeer goede en verzorgde lunch geserveerd. Het was een hele gezellige bedoening aan de tafels tijdens de lunch. Niet alleen is in beweging blijven goed voor de conditie, maar zeker zo belangrijk is het sociale gebeuren, praten en luisteren naar elkaar, dat houdt je brein langer op peil. 

Na de lunch werd de fietstocht voortgezet via een mooie omgeving naar Nederheide. Daar aangekomen werd er op het terras genoten van een lekker drankje en nagepraat en er werden ook al weer verschillende afspraken gemaakt voor de komende tijd. Eventjes na 17.30 uur was men terug van deze mooie en een zeker geslaagde dag. Als je graag eens mee wilt fietsen met de senioren: dat kan op iedere donderdagmorgen bij goed weer. Vertrek vanaf het Heuvelplein om 09.30 uur en na iets meer dan een uur te hebben gefietst, is er een koffie/thee stop bij een leuke accommodatie. Na ruim een halfuur pauze, gaat het via een andere route weer huiswaarts, om uiterlijk 12.15 uur weer in Beek en Donk terug zijn. Je kunt gewoon meefietsen zonder dat je je hebt aangemeld. Voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.