v.l.n.r. Dirk v/d Boomen, Piet Brouwers, Toon v Dommelen & Hans v/d Boomen
v.l.n.r. Dirk v/d Boomen, Piet Brouwers, Toon v Dommelen & Hans v/d Boomen Foto:

Brabants Wipschieten op schietterrein ‘t Wipke

Algemeen

Beek en Donk - Op schietterrein ‘t Wipke in Beek en Donk is op zondagmiddag 3 september weer een wedstrijd Brabants wipschieten verschoten. De organisatie was in handen van Gilde St. Antonius en Sebastianus uit Gemert. De opkomst van de schutters was helaas niet zo groot, maar de gezelligheid was er niet minder om.

Er werd fanatiek geschoten om diverse prijzen door de schutters. Jan Rovers van het Sint Léonards Gilde uit Beek en Donk werd 1e Bejaarden en 3e Personeel. Bij de vrije Hand wist Gerard van de Linden van het sint Servatius gilde uit Lieshout de vierde plaats te bemachtigen. Henk van der Velden van het Onze Lieve Vrouwe gilde uit Aarle-Rixtel werd 1e Erekampioen, 1e  Personeel, 5e Vrije Hand en 2e Bejaarden. 

Het organiserend gilde St. Antonius en Sebastianus Gemert deed goede zaken en won het viertal schieten met de schutters Dirk v/d Boomen, Hans v/d Boomen, Toon v Dommelen en Piet Brouwers. Ook wist Pieter van den Boomen zich goed te plaatsen op de diverse onderdelen, te weten 2e Kampioen en 2e Personeel. Hans van den Boomen won de 1e prijs Vrije Hand. Verder was de 6e plaats Personeel voor Toon van Dommelen. Ook waren er puistprijzen voor 2e Tonny Gevers Beek en Donk, 3e Theo v/d Elsen Gemert, 4e Frans van Dijk Gemert, 5e Dirk v/d Boomen Gemert, 7e Jan Rovers Beek en Donk.

De volgende kringwedstrijd is op zondag 10 september bij het Onze Lieve Vrouwe gilde op ‘t Jan van Doorenpaviljoen aan de Hagelkruisweg 30 in Aarle-Rixtel. Aanvang is 13.00 uur. Wilt u ook kennismaken met het wipschieten? Neem dan contact op met het gilde in uw woonplaats.