Goen Vorstenbosch, Berry Vorstenbosch, Gerard van de Linden en Bert Vorstenbosch.
Goen Vorstenbosch, Berry Vorstenbosch, Gerard van de Linden en Bert Vorstenbosch. Foto:

Kringwedstrijd Kring Peelland Brabants Wipschieten

Sport Sport

Lieshout - Bij het Sint Lambertus gilde in Someren-eind heeft op zondag 12 maart de eerste kringwedstrijd Brabants Wipschieten kring Peelland 2023 plaatsgevonden. 28 schutters uit de kring Peelland waren naar Someren-Eind afgereisd om te kunnen schieten op de wip.

Er werd op vijf onderdelen geschoten, te weten: personeel, kampioen, erekampioen, bejaarden en vrije hand. Verder werd er ook nog geschoten om de viertalprijs. Wie zich eerste of tweede schiet op de individuele onderdelen mag deelnemen aan de wedstrijd om de kringkampioen Peelland 2023, dit geldt ook voor het eerste viertal.

Op het onderdeel ‘personeel’ was de 3e plek voor Berry Vorstenbosch van het Sint Servatius Gilde uit Lieshout. Goen Vorstenbosch werd 1e bij de ‘bejaarden’, gevolgd door Bert Vorstenbosch die 2e werd. Beiden ook van het Sint Servatius Gilde uit Lieshout. Ook de 1e prijs van het ‘viertal’ was voor het Sint Servatius Gilde uit Lieshout met de schutters Gerard van de Linden, Berry Vorstenbosch, Goen Vorstenbosch en Bert Vorstenbosch, dit na een spanende strijd met het Sint Joris gilde uit Someren. Op het onderdeel ‘kampioen’ wist Henk van der Velden 1e te worden na afkampen met Jan van Bree (Sint Antonius gilde Stiphout), ook won Henk van der Velden de eerste Puistprijs. Op het onderdeel ‘vrije hand’ een 4e prijs voor Hans van den Boomen van het Sint Antonius en Sebastianus gilde Gemert. De volgende kringwedstrijd vindt plaats op zondag 19 maart bij het Sint Joris gilde in Someren, aanvang 13.00 uur.