Afbeelding

Reünie oud-leden Gilde Sint Margaretha

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het Gilde Sint Margaretha uit Aarle-Rixtel hield op zondag 3 september een reünie voor oud-leden van het gilde. Deze middag stond in het teken om alle oud-leden nog eens kennis te laten maken met het gilde van nu, en oude herinneringen op te halen. Tevens om deze oud-leden te laten zien wat er tegenwoordige tijd onder het gilde leeft.

Hoofdman Theo de Jong opende deze middag en heette alle oud-leden en hun partners welkom. “Zoals jullie zien hebben wij in 2004 een eigen paviljoen gebouwd en hebben wij de ruimte om jullie hier te ontvangen”, zei hij. Daarna gaf hij het woord aan Ed Vincent die uitleg gaf wat deze middag inhield. Zo begonnen ze met koffie en gebak en maakten ze een groepsfoto voor het archief met alle oud-leden en gildebroeders. Daarna kon men in het paviljoen naar foto’s en een film kijken van eventueel oude gildefeesten en activiteiten. Onder de overkapping kon men het zilver en de juryrapporten inzien van oude wedstrijden. Sommige oud-leden hebben vaak aan wedstrijden meegedaan en daarna hun schilden nooit meer gezien. Buiten kon men eventueel vendelen en trommen als men daar behoefte aan had en natuurlijk wilde men allemaal de verhalen van toen nog terug horen.

Na de groepsfoto werd er door alle oud-leden naar de foto’s, film en het zilver, wat allemaal in vitrines was opgesteld, gekeken en werd door vele bewonderd. Er waren ook enkele oud-leden die nog gingen vendelen wat zij nog niet verleerd waren en enkele tamboers van de oude garde gaven nog een tromserenade wat nog goed in hun geheugen zat. Na een hapje en drankje was het vervolgens tijd om weer huiswaarts te keren. Vele oud-leden waren zeer tevreden over de middag en zouden dit wel vaker willen doen. Bij deze wil het Gilde Sint Margaretha Ed Vincent en zijn echtgenote Rikie bedanken voor het presenteren van al het zilver en de documentatie welke ze allemaal verzameld hebben, daar hebben menig uurtje ingezeten. Ook de Gildebroeders voor de aankleding van het terrein wat er weer voortreffelijk bij lag, en niet te vergeten de catering commissie die voor een drankje en hapje zorgde. Ook willen zij alle oud-leden bedanken voor hun komst om deze reünie tot een mooi einde te brengen. Voor het gilde is dit een voortreffelijke middag geweest.