Afbeelding

Sint Margaretha Gilde Op Kring dag Someren-Eind

Algemeen

Aarle-Rixtel - Het kringgildefeest in Someren-Eind was op 8 en 9 juli. Gilde Sint Lambertus is het jongste gilde in Kring Peelland en bestaat 125 jaar. Dit zou twee jaar geleden al gevierd worden, maar de corona gooide roet in het eten.

Zaterdag was een samenkomst in het gildehuis, waarna men in een korte optocht vertrok naar het feestterrein. Na de gildemis in de tent gaf het gilde een vendelgroet voor de genodigden. Later op de avond was er nog een receptie en een feestavond voor genodigden. 

Op zondag kwamen alle gildes in vol ornaat naar het feestterrein, en dat de temperatuur opliep was al goed te merken, men zocht al op tijd de schaduw op. Het warmte protocol was goed geregeld, er was voldoende water dat werd uitgedeeld, in de tent en ook onderweg tijdens de optocht. De massale opmars en het slangen defilé was allemaal te zien op het veld van de plaatselijke voetbalclub. Na dit officiële gebeuren kon men aan de wedstrijden beginnen, wat een hele opgave was met de tropische temperaturen.

Ed Vincent behaalde een 1e prijs met het trommen in de ere klasse. Marcel de Jong behaalde een 1e prijs met het trommen in de C klasse, en Giedo van Stiphout, koning van het Sint Margaretha Gilde, schoot de vogel eraf en werd kring koning van het gildefeest.