teerdag van het gilde sint margaretha bij hun clubhuis aan de havenweg in aarle-rixtel. Vandaag worden 3 jubilarissen gehuldigd. Rinie de jong 50 jaar lid, gerard leenders 40 jaar gildebroeder, mart bankers 25 jaar lid
teerdag van het gilde sint margaretha bij hun clubhuis aan de havenweg in aarle-rixtel. Vandaag worden 3 jubilarissen gehuldigd. Rinie de jong 50 jaar lid, gerard leenders 40 jaar gildebroeder, mart bankers 25 jaar lid Foto: Joost Duppen

Kringgildedag Sint Margaretha Gilde

Algemeen

Aarle-Rixtel - De Kringgildedag van het st. Antonius en Sebastiaangilde uit Gemert, met de gildes uit Peelland en omstreken, was op zondag 26 juni. Ook het Sint Margaretha Gilde nam deel aan deze mooie en gezellige dag. Na de optocht door het centrum van Gemert en het slangendefilé op het terrein vlakbij het kasteel, kon men aan de wedstrijden beginnen.

Enkele gildebroeders namen deel aan de wedstrijden, namelijk Ed Vincent met het trommen in de ere-klasse, Marcel de Jong in de C-klasse, en Lars van Stiphout met het vendelen, jeugd tot 12 jaar. Met veel oefenen kom je een heel eind, zegt men weleens, en dat klopte deze dag. Alle drie behaalden een 1e plaats in hun klassement, wat een hele knappe prestatie is.

Voor Henk de Hair was het ook een speciale dag. Henk is gildebroeder van het Sint Margarethagilde, en tot voor kort kringvoorzitter van Kring Peelland. Op deze dag kreeg hij een koninklijke onderscheiding opgespeld door de burgemeester, voor al het gildewerk en daarbuiten. Voor Henk was het belangrijk om iedereen het verhaal te vertellen over de Gildes. Van het verleden, maar ook met het oog op de toekomst en dat de Gildes goed passen in de samenleving. Daar staat het bestuur volledig achter.