Afbeelding

Lezing over enneagrammen bij Seniorenvereniging Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk heeft Ria Kastelijns weer bereid gevonden een lezing te geven over het enneagram: een manier om meer over jezelf te weten te komen. Ook ga je beter begrijpen waarom je vaak op een bepaalde manier reageert, of waarom je je in bepaalde situaties niet op je gemak voelt, of juist wel! Het enneagram is een typologie van mensen. Er zijn negen typen. Een van die typen is jouw basistype. Het geeft inzicht en begrip voor jezelf en de ander. 

Ben je nieuwsgierig naar jouw drijfveren? Wat maakt dat je doet zoals je doet? Hoe komt het dat je steeds tegen dezelfde dingen aanloopt? Waarom irriteren sommige mensen je meer dan een ander? Het is niet de bedoeling om mensen in een hokje te plaatsen, maar om ze bewust te maken van hun hokje waar ze onbewust in zitten. Het is bewustwording van jouw overheersende type. Ben je van nature een perfectionist, helper, streber, romanticus, observeerder, loyalist, enthousiasteling, baas of een bemiddelaar? Waarin herken je je het meest? De werkwijze is om er op een ontspannen manier mee om te gaan, met humor naar jezelf te kijken, zonder oordeel naar jezelf en de ander. Wanneer je jezelf én een ander beter leert te begrijpen, kun je daar ook naar handelen. En daardoor op een bepaalde manier met de ander communiceren.

Ria Kastelijns zal over dit onderwerp een lezing geven voor Seniorenvereniging Beek en Donk op dinsdag 20 september van 19.30 uur tot 21.30 uur in het Ontmoetingscentrum. Deze wordt aangeboden aan de leden, niet-leden betalen €5,00. Een kopje koffie/thee is inclusief. Opgave graag vóór 17 september bij Ria Kastelijns via 06-13829008 of riakastelijns54@gmail.com. Zie voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.