Afbeelding

Naar de kerstmarkt met Seniorenvereniging Lieshout

Algemeen

Lieshout – Het is alweer enkele jaren geleden dat Seniorenvereniging/KBO Lieshout een uitstapje naar een kerstmarkt organiseerde, maar op woensdag 13 december staat het op de agenda. Er zal een bezoek gebracht worden aan de kerstmarkt in Aken en dit kan gecombineerd worden met een rondleiding in de Dom van Aken met toegang tot de schatkamer.

Het bezoek aan de kerstmarkt kost €52,00 per persoon en dat is inclusief een diner op de terugtocht naar huis. Wil men deelnemen aan de rondleiding met gids en het bezoek aan de schatkamer in de Dom, dan kan dat apart worden opgegeven. Daarvoor betaalt men een bedrag van €12,50 per persoon extra. De schatkamer van de Dom van Aken is een museum van kerkelijke en middeleeuwse kunst verbonden aan de Dom van Aken. Het museum herbergt een van de belangrijkste en best bewaarde kerkschatten van Europa. Met name op het gebied van de middeleeuwse kunst en nijverheid is de Akense domschat toonaangevend. De kerkelijke schatkamer behoort met de dom tot het Unesco werelderfgoed. Een groot aantal van de schatten zijn verbonden aan Karel de Grote. 

Voor wie geen liefhebber is van kunstschatten en historie is er een mooie kerstmarkt te bezoeken. Behalve diverse kraampjes met lekkernijen zijn er een groot aantal ambachtslieden en kunstenaars die op de kerstmarkt hun werken laten zien. Kortom er is van alles te beleven. Aanmelden voor dit uitstapje kan vanaf nu bij de inloop op dinsdagochtend in het Dorpshuis van 10.00 tot 11.30 uur. Mailen kan ook kbolieshout@gmail.com of stop een briefje in de rode brievenbus bij de entree van het Dorpshuis. Geef aan of u alleen de kerstmarkt wilt bezoeken of ook aan de rondleiding en het bezoek aan de schatkamer wilt meedoen. Voor meer activiteiten van Seniorenvereniging/KBO Lieshout kan men de website bezoeken. www.kbolieshout.nl.