Afbeelding
Foto:

Bingo bij Zonnebloem Mariahout

Algemeen

Mariahout - In het thuishonk van De Zonnebloem afdeling Mariahout was het weer reuzegezellig op woensdag 8 november. Om 13.30 uur werden de deelnemers ontvangen met koffie, thee en cake. Daarna was het de beurt aan Bart Drouen, de Dorpsondersteuner die ook even een kijkje kwam nemen en kennismaken, om zich voor te stellen en te vertellen waarvoor en wanneer men bij hem terecht kan.

Bart speelde ook een paar rondjes Bingo mee en het geluk was direct met hem. De eerste twee prijzen waren al meteen voor hem. Sportief als hij is gaf hij die tweede prijs echter terug. Toen Bart weer vertrokken was, trad de stilte weer in, want Bingo vergt opperste concentratie. Van tijd tot tijd klonk er een enthousiast ‘kien’ door de zaal. Wat grappig is, want het spel wordt Bingo genoemd bij de Zonnebloem. Prijs na prijs verdween naar gelukkige winnaars. Af en toe was er een dubbele kien en moest er geloot worden. De afvaller kreeg dan een troostprijsje. Soms viel er uiteraard ook een valse kien, waarna iedereen weer hoopvol door kon gaan met afstrepen.

Tijdens de pauze kwamen er hapjes en drankjes op tafel en kon er volop gebuurt worden. De middag vloog zoals gewoonlijk om, waarna deelnemers en vrijwilligers allemaal heel tevreden weer huiswaarts keerden.