Wethouder Monika Slaets plant met de leerlingen de kastanjeboom.
Wethouder Monika Slaets plant met de leerlingen de kastanjeboom. Foto:

Kastanje geplant in processiepark Mariahout

Algemeen

Mariahout - Forse regenbuien, windvlagen en veel vallende bladeren, kortom de herfst roert volop zijn staart. Dat weerhield vorige week woensdag groep 8 van de Bernadetteschool er niet van af om boomplantdag te vieren.

Eerst vertelde groendeskundige en rasverteller Bart van Sleeuwen in de klas enkele heel wetenswaardige dingen over de natuur in de herfst en hoe belangrijk bomen zijn voor de gezondheid van de mens. Hierna gingen de leerlingen van groep 8 naar het processiepark in het groene hart van het dorp. Daar liet Bart zien waarom bepaalde bloemen zich juist naar de zon of van de zon af richten. Vervolgens was het tijd voor de kinderen om samen met wethouder Monika Slaets heel vakkundig een mooie kastanjeboom te planten. De leerlingen werden daarbij uitgenodigd om elk jaar samen met hun (groot)ouders te kijken hoeveel de kastanjeboom is gegroeid. Na deze leerzame klus werden ze door de stichting Groene hart van Mariahout getrakteerd op een drankje.

Meer weten of ook vriend van de stichting worden kan via info@groenehartmariahout.nl. In het voorjaar worden alle donateurs van de stichting uitgenodigd voor een interessante wandeling door het park met aansluitend een lunch. In de wintermaanden december en januari is het processiepark overdag open, maar blijft de poort aan de zijde van de Bernadettestraat gesloten.