Afbeelding

Repaircafé Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Het twaalfde Repaircafé van 2023 bij Howeko in Beek en Donk is op vrijdag 1 december. Gelukkig konden ze dit jaar elke maand een Repaircafé houden en hadden ze zeker niet te klagen over het bezoek.

Soms moesten ze zelfs de vrije inloop beperken omdat er zoveel afspraken waren. Positief dus voor de duurzaamheid in Laarbeek en precies wat de politiek van Laarbeek wil. De meest leuke artikelen passeerde de tafels van de reparateurs en werden deskundig onder handen genomen. Van een heilige huisje tot een gitaarversterker en van rode led-hartjes tot een loopband. Maar ook de gangbare zaken kwamen met regelmaat langs, zoals de stofzuigers, koffiezetters en broeken die korter gemaakt moesten worden. Sommige mensen namen de reparatie voor lief en weer andere kwamen later nog langs met cake of een speciaal bedankje. Hierdoor worden ze gemotiveerd om ook in 2024 verder te gaan.

Maar eerst het laatste Repaircafé van 2023. U bent van harte welkom om uw reparatie aan hen voor te leggen. Het is verstandig om uzelf via repairlaarbeek@gmail.com aan te melden. U krijgt dan via de mail een afspraak tijd toegestuurd. Dan weet u zeker dat ze ruimte voor u hebben. Als u een kledingstuk wilt laten repareren dient u zich aan te melden zodat ze kunnen zorgen voor iemand die de naaimachine bedient. Het Repaircafé bij Howeko is open om 9.00 uur en sluit om 12.00 uur. Het is er ook nog gezellig, want in de geest van Howeko is contact erg belangrijk en is er koffie, thee en een gezellige klets. U kunt Howeko vinden aan het Wethouder Heinsbergenplein in Beek en Donk. Het Repaircafé Laarbeek wordt gesteund door Howeko en het gemeentebestuur van Laarbeek. De slogan luidt: ‘Weggooien is zonde gun uw apparaat een tweede ronde’!