Laat uw mening horen over de toekomst van Lieshout en Laarbeek en vul de enquête in
Laat uw mening horen over de toekomst van Lieshout en Laarbeek en vul de enquête in

Dorpsraad Lieshout vraagt aandacht voor enquête ‘omgevingsvisie kernen’

Algemeen

Lieshout - De gemeente Laarbeek is bezig met het opstellen van een toekomstplan voor de vier dorpen in Laarbeek. Formeel heet deze opzet de ‘Omgevingsvisie kernen’. Voor het buitengebied is deze visie eerder al opgesteld: nu is de gemeente bewonersmeningen en informatie voor de toekomstige ontwikkeling van de kernen aan het ophalen. Dorpsraad Lieshout adviseert alle bewoners nadrukkelijk om mee te doen aan deze enquête; nú kan immers úw visie meegenomen worden: maak daar gebruik van!

Afgelopen week is bij alle bewoners binnen de bebouwde kom een uitnodiging in de bus gevallen om mee te doen aan deze enquête. De gemeente wil immers, met medeweging van de resultaten van deze enquête, een toekomstplan ontwikkelen waarin ze richting willen geven hoe het wonen en leven in Laarbeek zich in de komende 10 jaar ontwikkelt. Het gaat hierbij over onderwerpen als inrichting van de leefomgeving, wonen, voorzieningen, vervoer en verkeer, veiligheid en natuur. Hoe blijven de verschillende dorpen in Laarbeek aantrekkelijk? Wat vindt u belangrijke thema’s voor de komende tijd? Waar gaat het goed en waar kan het beter? Daarover stelt het onderzoeksbureau in de enquête enkele vragen. Kortom; allemaal onderwerpen die de leefbaarheid betreffen en dus ook voor Lieshout van groot belang zijn.

Invullen
De resultaten van dit onderzoek geven inzichten in wat er leeft onder de inwoners en waar de wensen van hen liggen. Omdat de resultaten van deze enquête meegenomen zullen worden bij de ontwikkeling van deze omgevingsvisie is het van groot belang om de enquête in te vullen. Dat kan eenvoudig via: www.hetpon-telos.nl/toekomstlaarbeek of u kunt een papieren vragenlijst ophalen bij het dorpshuis of bij de balie van het gemeentehuis. Na het invullen van de vragenlijst, kunt u de ingevulde vragenlijst weer op dezelfde plek inleveren waar u hem hebt opgehaald. U kunt de vragenlijst invullen tot en met zondag 10 december en het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 10 tot 15 minuten. Het onderzoeksbureau Het PON & Telos voert het onderzoek in opdracht van de gemeente uit. Zij gaan strikt vertrouwelijk om met uw antwoorden en gegevens: alle antwoorden worden anoniem verwerkt en zijn nooit te herleiden naar individuele personen.