Afbeelding

Repaircafé Laarbeek in Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Laat 2024 een nog duurzamer jaar worden. Dat kan door uw apparaten, huishoudelijk, doe het zelf of kleding die kapot zijn en daarom niet goed functioneren een tweede kans te geven. ‘Weggooien is zonde gun uw spullen een tweede ronde’, zo luidt de slogan van het Repaircafe.

De mogelijkheden om reparaties goed uit te voeren worden steeds groter. Via de landelijke Repaircafé-organisatie komen steeds meer instructies om veilig en goed reparaties uit te voeren. De vrijwillige reparateurs staan elke maand klaar. Met de ondersteuning van de Gemeente Laarbeek en de Dorpsraden is er in Beek en Donk op de eerste vrijdag van de maand, in Lieshout op de derde woensdag van de maand en in Aarle-Rixtel elke vierde vrijdag van de maand een Repaircafé. U kunt dus als Laarbeker drie keer per maand terecht. Hou DeMooiLaarbeekKrant in de gaten, want daarin staan de precieze data en of u een afspraak kunt maken of gewoon binnen kunt lopen. Er is dus geen reden meer om het apparaat zonder reparatiecontrole te dumpen bij de milieustraat. Bovendien zijn al die Repaircafés ook nog eens kei gezellig.

In Beek en Donk starten ze 2024 op vrijdag 5 januari om 9.00 uur. Wilt u een afspraak maken, dan kan dat door een mailtje te sturen naar repairlaarbeek@gmail.com. U krijgt dan een mail retour met een afspraak tijd. Hou er rekening mee dat dat niet altijd precies is, want sommige reparaties vallen mee en soms valt het tegen. De reparateurs zijn fanatiek om het te maken. Moet u wat langer wachten dan er is koffie of thee en altijd een gezellig gesprek. Wilt u kleding repareren maak dan zeker een afspraak via het mailadres, zodat ze kunnen zorgen dat daar iemand voor aanwezig is.