Afbeelding

NVVE houdt lezing voor 50-plussers Beek en Donk

Algemeen

Beek en Donk - Seniorenvereniging Beek en Donk houdt op woensdag 24 januari een bijeenkomst over de laatste wilsverklaring en alles wat daarmee samenhangt.

Er wordt tegenwoordig veel gesproken over het feit dat men graag de regie in eigen hand wil houden wat betreft de laatste levensfase, maar hierover bestaan nogal wat onduidelijkheden. Zo is het bijvoorbeeld heel belangrijk dat men dit bespreekt met de eigen huisarts en niet met de notaris: die is er voor de materiële zaken.
Voor velen is dit een moeilijk onderwerp en vaak komt men (te) laat in actie om de eigen wensen nog te realiseren. Je moet dan maar hopen op inzicht en begrip van de behandelaars. Daarom is het heel belangrijk om al op tijd een wilsverklaring op te schrijven waarin je duidelijk aangeeft wat je wel en niet zou willen in een bepaalde situatie.

Op woensdag 24 januari geeft mevrouw Ria Kamp, consulente bij de Nederlandse vereniging voor het vrijwillig levenseinde (NVVE), uitgebreid uitleg over alle keuzemogelijkheden over dit lastige onderwerp in het Ontmoetingscentrum in Beek en Donk. U krijgt antwoorden op vragen als: Welke keuzes zijn er? Waar moet ik allemaal aan denken? Hoe zet ik mijn levenseindewensen op papier? Wat kan en mag de (huis)arts?

Deze lezing is gratis voor alle 50-plussers van Beek en Donk en duurt van 13.30 tot ca. 15.30 uur. In de pauze wordt koffie en thee geschonken; tijdens de lezing en na afloop is er volop tijd om vragen te stellen. Aanmelden stellen ze op prijs en dat kan via het secretariaat: seniorenverenigingbeekendonk@gmail.com of bij de Inloop op dinsdagmorgen 9 en 23 januari in de Waterpoort. Zie voor meer informatie: www.seniorenverenigingbeekendonk.nl.