Afbeelding
Foto:

Gezellig naar Howeko

Algemeen

Laarbeek - Howeko denkt dat iedereen in Laarbeek hen wel kent van de publicaties en van de, goed bezochte, open dagen. Maar toch horen ze nog vaak ‘Howeko? Nooit van gehoord’. En dat is jammer. want Howeko staat voor Hobby, Werk en Kontakt gedurende meer dan 40 weken per jaar, met zo’n 125 bezoekers per week. Hieronder benoemen ze een aantal activiteiten waar nog plaats is voor deelnemers.

Op maandagochtend is een groep van zo’n 10 mensen bezig met handwerken. Er wordt gebreid, gehaakt en door sommigen is er ook nog patchwork en quilten. Het is een gezellige boel, alle nieuwtjes worden gedeeld en de koffie is belangrijk. Het is een heerlijke plek om je verhaal kwijt te kunnen en te merken dat veel mensen met hetzelfde bezig zijn

Op dinsdagmorgen zit een kleine groep van ongeveer acht mensen te tekenen. Het is daar gezellig en onder toezicht van de deskundige begeleider worden de tekenvaardigheden naar een hoger niveau getild. Natuur, portret of abstract, iedereen kan laten zien wat hem of haar het beste past, of soms zomaar wat anders uitproberen. 

Op dinsdagmiddag is er tijd voor mozaïek met een groep van twaalf personen. Met eigen vormen of vormen die in de werkplaats van Howeko zijn voorbereid, worden mooie werkjes gemaakt. De tegels zijn op voorraad en de noodzakelijke gereedschappen ook, dus je kunt zo beginnen. Het werk wordt bij Howeko gevoegd zodat er een mooi eindresultaat ontstaat. De vlinder, bloem of vaas kan aan het eind zo mee naar huis. De gezelligheid tijdens het werk is zeker zo belangrijk als het eindresultaat.

Denk je door bovenstaande omschrijvingen ‘misschien is dat ook wat voor mij’, kom dan gewoon een keer langs en drink een kop koffie met de groep. Kijk of wat ze doen bij je past en zeker zo belangrijk of je een klik met de groep hebt. Op alle groepen staan ervaren begeleiders die geen cursus geven, maar het sociale proces in de groep in gang houden. En natuurlijk kunnen ze je door hun jarenlange ervaring advies geven zodat je het werkstuk tot een mooi einde kunt brengen. Je leest het, Howeko barst van de activiteiten met veel gezelligheid. Maak kennis met het Howeko gevoel en loop eens binnen. Kijk zeker even op www.howeko.nl. Bij Howeko hebben ze tijd voor je.