Afbeelding
Foto:

Vluchtelingenwerk Laarbeek zoekt uw hulp

Algemeen

Laarbeek - In heel Laarbeek wonen inmiddels erkende vluchtelingen. Vluchtelingenwerk Laarbeek is dan ook naarstig op zoek naar vrijwilligers die deze mensen willen helpen bij het (opnieuw) opbouwen van hun leven. Heeft u daar interesse in en wil u ook helpen? Neem dan contact op met Marieke van Eijk, zij helpt u graag verder.

Zoals overal te zien, lezen en horen is komen er regelmatig vluchtelingen naar Nederland; ook naar Laarbeek. Na zorgvuldige weging kan aan een vluchteling een verblijfsstatus worden gegeven. Zodra een vluchteling zo’n verblijfsstatus heeft gekregen, begint voor hen het opbouwen van een nieuw bestaan. In de gemeente krijgen zij een woning toegewezen van waaruit ze dat ‘nieuwe leven’ op kunnen gaan bouwen. Het mag duidelijk zijn dat dat niet eenvoudig is. Veel vluchtelingen zijn de Nederlandse taal niet machtig, weten niet hoe de overheid werkt en zijn niet bekend met de Nederlandse gewoontes.

Hulp nodig
Als ze eenmaal een status hebben komt er dus veel op ze af. Vluchtelingenwerk wil deze mensen graag helpen bij dagelijkse dingen die er spelen en bij vragen die er zijn. Voor het geven van die hulp zoekt vluchtelingenwerk vrijwilligers die spreekuur willen draaien of als maatschappelijk begeleider een gezin willen helpen in de opstart van hun nieuwe leven. Er is immers voor deze mensen veel onduidelijk: iets waar deze vrijwilliger volop bij kan helpen. Wil je ook hierbij helpen? Ervaring of kennis is daarbij niet nodig: het allerbelangrijkste wanneer je dit vrijwilligerswerk gaat doen is dat je affiniteit hebt met de doelgroep.

Heel Laarbeek
Als gemeld zijn er inmiddels behoorlijk wat vluchtelingen (statushouders) woonachtig in de vier kernen van Laarbeek. Om die reden zoekt Vluchtelingenwerk dan ook vrijwilligers voor alle kernen. Bent u hierin geïnteresseerd? Neem dan contact op met Marieke van Eijk via marieke.vaneijk@levgroep.nl of 06-81531593. Vluchtelingenwerk én de vluchtelingen zullen u zéér dankbaar zijn,