Piet Smits, Annie Jongerius en Willy van de Ven.
Piet Smits, Annie Jongerius en Willy van de Ven.

Seniorenkoor Vogelenzang huldigt jubilarissen

Algemeen

Lieshout - Tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van Seniorenkoor Vogelezang, die plaatsvond op maandag 8 januari, werden drie koorleden gehuldigd. Zij waren alle drie tien jaar lid van het koor.

Twee heren, Willy van de Ven en Piet Smits, en één dame, Annie Jongerius, zongen het afgelopen jaar al tien jaar bij dit mooie koor. Voorzitter Willy van de Ven overhandigde de jubilarissen Piet Smits en Annie Jongerius een mooie speld van LOVOK, een oorkonde en een roos. De voorzitter was zelf ook tien jaar lid en secretaris Nelly de Groot nam het stokje even van hem over, om ook aan hem de LOVOK-speld, de oorkonde en de roos te overhandigen. Het koor had overigens eerst een halve repetitie gehouden, waarna het gezelschap naar de huiskamer van het Dorpshuis verhuisde om daar onder het genot van een drankje en een hapje het nieuwe jaar in te luiden. De voorzitter memoreerde in een kort woordje dat de saamhorigheid onder de koorleden geweldig is. Ook de opkomst bij de wekelijkse repetities is zeer goed. De gemiddelde leeftijd van de koorleden is ongeveer 82 jaar en onder leiding van dirigent Arie Ketelaars weten zij veel mooie nummers te brengen. Voor koorleden die alleen de Nederlandse taal machtig zijn, is het wel eens lastig om een nummer in het Engels of een andere taal te zingen, maar dankzij een goede inzet en begeleiding lukt het om bij optredens een mooi internationaal repertoire neer te zetten. De voorzitter blikte ook kort terug op het afgelopen jaar, dat zeer druk was met diverse optredens en een eigen korendag.

In 2025 hoopt het koor het gouden jubileum te mogen vieren. Dit 50-jarig bestaan gaat zeker niet zo maar voorbij. Mocht u zin hebben om eens te komen luisteren naar dit mooie koor dan bent u van harte welkom op de wekelijkse repetitie in de kleine zaal van het Dorpshuis op maandag van 13.30 tot 15.15 uur. Misschien wordt u wel zo enthousiast dat u lid wordt en mee komt zingen.