Afbeelding

Succesvolle korendag bij Seniorenkoor Lieshout

Algemeen

Lieshout – Seniorenkoor Vogelenzang van Seniorenvereniging/KBO Lieshout kan terugzien op een geweldige korendag, die op woensdag 22 november werd gehouden in de grote zaal van het Dorpshuis. Het was voor de zeventiende keer dat het koor zo’n dag organiseerde en het was louter toeval dat deze dag samenviel met de verkiezingen voor de Tweede Kamer. 

Het was dan ook een drukke dag in het Dorpshuis, met alleen al zes koren die aanwezig waren. Een feestelijk en fleurig gezicht was het ook, de vrouwen in de meest uiteenlopende kleuren sjaals en de mannen in stemmig zwart met een strikje en pochetje. De middag werd geopend door de voorzitter van het koor, de heer Willy van de Ven, die daarna het woord gaf aan burgemeester Frank van der Meijden, die voor het laatst de korendag opende. Hij gaat Laarbeek verlaten om burgemeester te worden in Tiel. Ook de voorzitter van de Landelijke Organisatie voor Ouderenkoren (LOVOK), de heer Jos Verbeeten, sprak de aanwezigen toe, waarna de gezangen dan eindelijk konden beginnen.

De middag werd aan elkaar gepraat door de dirigent van Seniorenkoor Vogelenzang, de heer Arie Ketelaars. Mariahout beet de spits af met het koor Marcanto die geheel zonder muzikale begeleiding zongen, daarna het koor De Blijde Herfstklanken uit Boekel, gevolgd door Crescendo uit Venray waar de dirigent tevens de begeleiding op de piano voor zijn rekening nam. Hierna volgde er een pauze en werden de drankjes rondgebracht door de vele vrijwilligers van Vogelenzang. Na de pauze trad Seniorenkoor Sint Joachim uit Beek en Donk op, gevolgd door de Seniorenkoor Vogelenzang en als laatste trad Stedelijk Helmonds Seniorenkoor op. Elk koor zong zes nummers en het was een genot om te luisteren naar de mooie gezangen.

Een woord van dank is zeker op zijn plaats voor de vele vrijwilligers van Seniorenkoor Vogelenzang. Dankzij hun inspanning is het mogelijk om jaarlijks zo’n groot evenement op touw te zetten. Tevens danken zij LOVOK, die ook dit jaar weer een financieel steentje heeft bijgedragen. De middag werd afgesloten met een bedankje voor de dirigenten en pianisten. Het is mooi om naast de wekelijkse gezellige repetities ook eens op te treden en het geleerde in de praktijk te brengen, maar ook zeker een feest om naar te luisteren.