De Riviercruise van 2022
De Riviercruise van 2022

Seniorenvereniging Lieshout gaat op Riviercruise

Algemeen

Lieshout – Bij de leden van Seniorenvereniging/KBO Lieshout is deze week het nieuwe Prikbord weer op de mat gevallen. Voor dit jaar staan er weer verschillende mooie activiteiten op het programma. Een daarvan is de Riviercruise op donderdag 16 mei.

Na het succes van de afgelopen jaren heeft de reiscommissie ook dit jaar weer voor een Riviercruise gekozen. Dit keer is het een rondje Bommelerwaard. Om 9.30 uur wordt het gezelschap opgehaald bij het Dorpshuis in Lieshout om de tocht te starten in Kerkdriel. Er wordt gevaren met het partyschip Columbus en bij de ontvangst is er koffie met appelgebak. Terwijl men kan genieten van een mooie tocht over de Maas en via de Sint Andriessluis van de Waal, wordt er een heerlijk driegangen diner aangeboden. Ondertussen zijn de stadjes Zaltbommel en Zuilichem vanaf het water te bewonderen en later worden er nog hapjes geserveerd. Ter hoogte van Woudrichem wordt de Waal verlaten en vaart het partyschip de Afgedamde Maas op. Via een verbindingskanaal en de Wilhelminasluis bij Andel arriveert het gezelschap in het historische vestingstadje Heusden om vanaf daar weer terug te varen over de Maas naar Kerkdriel. 

Om 18.00 uur hoopt het gezelschap weer in Lieshout te arriveren. Deze Riviercruise is speciaal geschikt voor mensen die niet zo goed ter been zijn, maar ook andere leden kunnen zich zonder bezwaar aanmelden. Er zijn 60 plaatsen beschikbaar, dus ruimte genoeg. Er moeten minimaal 35 deelnemers zijn en deze Riviercruise geldt tevens als dagtocht voor 2024. Vanaf nu kan men zich aanmelden voor deze mooie dag. Uiterste aanmelddatum is 1 mei 2024.