Afbeelding

Geslaagd kerstmarktbezoek Seniorenvereniging Lieshout

Algemeen

Lieshout – Het weer was niet zo best op woensdag 13 december toen Seniorenvereniging Lieshout met de bus naar Aken vertrok om daar onder andere de kerstmarkt te bezoeken. De regen viel met bakken uit de lucht.

Onderweg was er een koffiestop in Vijlen, uiteraard met lekkere Limburgse vlaai, en toen was het weer al aardig opgeklaard. Aangekomen in Aken was het prima weer en dat is nagenoeg de hele dag zo gebleven. De bus zette het gezelschap dichtbij de kerstmarkt af en ieder struinde op eigen gelegenheid de kraampjes af. Zo rond 13.00 uur werden de deelnemers verwacht voor de rondleiding in de Dom. Zo’n 20 mensen maakten gebruik van de mogelijkheid om naast het bezoeken van de kerstmarkt ook wat cultuur te snuiven. Een Nederlands sprekende gids leidde het gezelschap rond door de prachtige Dom en hij gaf uitvoerige uitleg, zowel over de Dom als over het leven van voorvader Karel de Grote. Met een gids kom je in de Dom ook op de plaatsen die voor gewone bezoekers niet toegankelijk zijn. Na het bezoek aan de Dom werd nog de Schatkamer bezocht, waarna er nog ruim de tijd was voor de kerstmarkt. Rond de klok van 16.30 uur stond de bus weer klaar, om het gezelschap naar Vijlen te brengen waar een heerlijk diner klaar stond. Tegen 21.00 uur arriveerde de bus weer in Lieshout en men kon terugkijken op een geslaagde dag.

Dan nog even een rectificatie. In het artikel van vorige week over de fietsvakantie is een foutieve datum genoemd. De vertrekdatum is maandag 10 juni, maar de rit naar huis vindt plaats op vrijdag 14 juni en niet op 24 juni, zoals abusievelijk vermeld was. Er waren al fietsers die zich verheugden op een extra lange fietsvakantie en die droom is dan bij deze van de baan.