Afbeelding

Volop activiteit bij Sint Leonardusgilde

Algemeen

Beek en Donk - De jaarvergadering van de rooi schut was op zaterdag 2 maart. Na opening en mededelingen werd het financieel jaarverslag toegelicht en goedgekeurd. De contributie en bijdragen werden vastgesteld.

Het gilde heeft de financiën goed op orde nadat ze in 2022 het 600-jarig bestaan hebben gevierd en in 2023 ontvingen ze het Schützengesellschaft Gittelde 45 jaar vriendschap. Er is een goede buffer voor groter onderhoud aan pand en schietinstellingen. De bestuursleden Geert-Jan van Rixtel (Fzn) en Harrie van Dijk werden herkozen. Voor de komende tijd kwamen diverse activiteiten aan de orde. Zaterdag 16 maart NLdoet onderhoud schietmasten, 28 april Laarbeeks koningschieten op het schietterrein (organisatie Sint Antoniusgilde Beek), 4 mei Dodenherdenking, maandag 20 mei op Tweede Pinksterdag gaat er een delegatie met gildezusters om deel te nemen aan de viering van 750ste processie omgang van de Leonardus broederschap in Zoutleeuw (België), 2 juni Donckse Wij-ing (gebedsdienst) bij de Leonardus kapel met het dameskoor en zaterdag 7 september schieten nieuwe koning.

Door de betrokkenheid van de gildebroeders ontstonden bij vele agendapunten levendige discussies, want iedereen heeft het beste met het gilde voor. Door het wegvallen van gildebroeders, oa. gilde-heer Franklin De Coninck (verhuizing naar Den Bosch), is het ledental momenteel achttien. Nieuwe aanwas is wenselijk. Na een lange vergadering was er om 18.30 uur een warm buffet waarbij ook de gildezusters aansloten en nadien was het nog een gezellig samenzijn. Heb je zin om op woensdagmorgen wat tuinonderhoud te doen op het schietterrein en wat bij te buurten dan ben je welkom. Wil je meer weten over het gilde? Kijk dan op www.gildesintleonardus.nl of mail naar info@gildesintleonardus.nl.