De jubilarissen van Gilde Sint Margaretha
De jubilarissen van Gilde Sint Margaretha

Winteractiviteit Sint Margaretha Gilde

Algemeen

Aarle-Rixtel - Bij het Sint Margaretha Gilde was er op vrijdag 17 maart weer een winteractiviteit, welke al jaren door de commissie wordt georganiseerd. Rond de klok van 20.00 uur verzamelden zo’n 25 gildebroeders en gildezusters zich in het Gildepaviljoen. De organisatie had gekozen voor een avond met foto’s en een film uit de oude doos, en dan met betrekking op mensen uit Aarle-Rixtel.

Henk van Beek was gevraagd deze avond te leiden en voorzien van de nodige tekst bij de foto’s en de film. De film had betrekking op de kerk van Rixtel, en de Hoeve Malthezer waarbij deze kerk gestaan zou hebben, een oude steen van de kerk staat nog op de Kouwenberg vlakbij de schietmast van het Sint Margaretha Gilde. De avond was interessant en de tijd verstreek behoorlijk snel, vooral de oudere gildebroeders herkenden de nodige mensen op de foto’s.

Zaterdag 11 maart heeft het Gilde ook meegedaan met de NLdoet-actie, waarbij het weer volop mee werkte. Tien gildebroeders en twee vrijwilligers waren aanwezig om de aangevraagde klus te klaren. Het hekwerk bij de poort werd afgemaakt, en langs de slootkant werden er wilgen geplaatst, zodat het terrein weer beter past in het landschap. Rond 12.30 uur was de klus geklaard, en was iedereen tevreden met het resultaat. Het bestuur bedankt iedereen die mee geholpen heeft met de winteractiviteit en met NLdoet.