Afbeelding

Geweldig NLdoet bij IVN Laarbeek

Algemeen

Laarbeek - Wat is er hard gewerkt bij IVN Laarbeek en wat waren er veel helpende handen! Vele vrijwilligers waren in het weekend van NLdoet op 15 en 16 maart naar natuurtuin De Bimd gekomen om de handen uit de mouwen te steken. Zoals een groep medewerkers van ASML, bewoners en begeleiders van woongroep ’t Heuveltje in Aarle-Rixtel, zomaar een echtpaar dat toevallig langskwam en natuurlijk de eigen vrijwilligers van IVN Laarbeek.

Er is altijd werk te doen in de grote natuurtuin en het verenigingsgebouw, vooral onderhouds- en schoonmaakwerk. Tijdens de NLdoet dagen lag de nadruk op het verplaatsen van de ooievaarspaal, het bouwen van een opslagplaats voor wilgentakken, het timmeren van nestkastjes en het maken van bankjes voor bij de vertelboom. Ook moest de vijver bij de vogelkijkhut vernieuwd worden. Werken in de buitenlucht maakt hongerig. Daarom zorgt IVN Laarbeek met soep en broodjes voor al die vrijwilligers. Het is dan ook een heel gezellige drukte tijdens de koffiepauze en de lunch op het grote overdekte terras. 

Zondag 24 maart is er weer de maandelijkse wandeling door de natuurtuin, onder begeleiding van de ervaren gids Gerrit Post. Hij kan u alles vertellen over de bomen, planten en vogels. En ook over de insectenhotels, de vleermuizenmuur de muizenruiters en zoveel andere bijzondere elementen in deze natuurtuin. Kom om 9.30 uur naar De Bimd en wandel mee. De wandeling is gratis en duurt ongeveer twee uur. Daarna is er gratis koffie of thee. Een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud van de natuurtuin wordt op prijs gesteld.

Afbeelding
Afbeelding