Afbeelding
Foto:

Bomenschouwcursus bij IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - Houdt u van bomen of bent u geïnteresseerd in bomen? Op woensdag 13 maart houdt de Bomenwerkgroep van IVN Laarbeek een introductieavond voor een bomenschouwcursus als vervolg op de basiscursus van vorig jaar. Tijdstip van 20.00 tot 22.00 uur bij IVN-gebouw De Bimd, Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel.

In deze cursus gaat het over het schouwen van bomen: hoe mooi zijn bomen, hoe zien ze eruit en wat is hun conditie. Is die boom gezond of heeft hij een ziekte? Toont hij een gebrek of wordt hij aangetast door parasieten? Werkt deze boom samen met schimmels die vriendjes voor hem zijn of liggen er vijandige schimmels op de loer? Iedereen met interesse voor bomen is van harte welkom!

Afgelopen jaar hebben enkele tientallen mensen al de ‘Basiscursus Bomen’ gevolgd bij IVN Laarbeek. Bij deze cursus hoorde een lespakket. Geïnteresseerden voor de ‘Bomenschouwcursus’ die de basiscursus niet gevolgd hebben, krijgen alle informatie uit de basiscursus in de vorm van een PDF-bestand gratis uitgereikt. Daarmee kunnen zij zelf al aan de slag gaan. Tijdens de introductie krijgt u te horen wat de inhoud is van deze nieuwe cursus, op welke data en wat de kosten zijn. Ook zal er worden verteld hoe u zich kunt inschrijven. De Bomenschouwcursus bestaat in ieder geval uit vijf theorielessen op woensdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in De Bimd en vier praktische buitenlessen op zaterdagochtenden op nader af te spreken natuurterreinen. De kosten van deze cursus, inclusief materialen en koffie/thee, zijn zo laag mogelijk gehouden.

Natuurtuinwandeling op het IVN-terrein
Op zondag 25 februari houdt IVN Laarbeek van 9.30 tot 11.30 uur weer een publieke Natuurtuinwandeling bij De Bimd aan de Beekseweg 3 te Aarle-Rixtel. Gids Gerrit Post zal u onder meer vertellen wat de veranderende klimaatomstandigheden voor effect hebben op bomen en planten, maar ook dat bomen een gunstig effect hebben op het klimaat. Na deze mooie wandeling kunt u gratis koffie of thee drinken, maar natuurlijk is een vrijwillige bijdrage voor het onderhoud altijd welkom. Ze hopen op mooi wandelweer!