Afbeelding

NLdoet bij IVN Laarbeek

Dier & Natuur

Laarbeek - Ook dit jaar doet IVN Laarbeek weer mee met NLdoet. Deze vrijwilligersactie wordt ieder jaar georganiseerd door het Oranje Fonds. NLdoet activeert met veel publiciteit zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen. Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart worden van 9.00 tot 16.00 uur rond IVN-gebouw De Bimd in Aarle-Rixtel diverse werkzaamheden gepland. 

Zo worden er rond de vertelboom nieuwe zitplaatsen gecreëerd voor de kleinste jeugd, maar ook voor ouders en grootouders. Ze worden van natuurlijke materialen gemaakt. Daarna zijn er hopelijk voor 20-50 mensen mooie zitplaatsen. Verder wordt er een voor ooievaars uitnodigend nest gebouwd dat voldoende vrij in het land staat. De huidige paal staat te dicht bij de bomenrand. Ook gaan de vrijwilligers helpen bij het bouwen van een opslagruimte voor wilgentenen met daarin een bevochtigingsmogelijkheid. Zo kan er het hele jaar door gevlochten worden.

Opgeven kan voor alleen de vrijdag, voor alleen de zaterdag of voor beide dagen. Alle hulp is welkom. Tussen de middag wordt er voor een lunch met soep en broodjes gezorgd. Aanmelden bij voorkeur via de website van NLdoet; www.nldoet.nl. Zoek daar op IVN Laarbeek en je vindt ‘Krukjes voor onder vertelboom’ en ‘Ooievaarsnest maken en oprichten’ en ‘Vlechtwilgen opslag’. Op beide dagen wordt aan alle activiteiten gewerkt. Kies gewoon voor de dag waarop je kunt komen helpen.