‘Nieuw’ Bestuur FC Objectief. Vlnr: Erik van Mourik, Mayke Vermulst, Tonny van den Eijnde, Gert Jan van Sluijs & Marja van Someren.
‘Nieuw’ Bestuur FC Objectief. Vlnr: Erik van Mourik, Mayke Vermulst, Tonny van den Eijnde, Gert Jan van Sluijs & Marja van Someren.

Vernieuwingstraject binnen Fotoclub Objectief

Algemeen

Beek en Donk - Op de algemene ledenvergadering van Fotoclub Objectief van 2 april is een grotendeels vernieuwd bestuur aangetreden. Om uiteenlopende redenen hebben voorzitter Monty Trapman, secretaris Rini van Hoof en algemeen bestuurslid Marjon Bouw in december 2023 aangegeven niet meer herkiesbaar te zijn. 

Penningmeester Marja van Someren was wel herkiesbaar. Gelukkig waren er ruim voldoende leden bereid om zich kandidaat te stellen. Het nieuwe bestuur bestaat uit Erik van Mourik (voorzitter), Gert Jan van Sluijs (secretaris), Marja van Someren (penningmeester), Tonny van den Eijnde (algemeen bestuurslid) en Mayke Vermulst (algemeen bestuurslid).

Het nieuwe bestuur continueert met veel enthousiasme het vorig jaar ingezette vernieuwingstraject van de fotoclub. Onder de paraplu van de club werken nu kleine themagroepjes: algemene fotografie (2x), straatfotografie, portretfotografie en macro/natuurfotografie. Op de maandelijkse algemene clubavonden wordt vooral aandacht besteed aan het verbinden van de themagroepjes (elkaar laten zien waar men mee bezig is/ontmoeting), lezingen, deskundigheidsbevordering, het organiseren van tentoonstellingen en bestuurszaken. In juni worden de vernieuwingen geëvalueerd en waar nodig bijgesteld, dus de club is flink in beweging!

In de bloemetjes gezet
De aftredende bestuursleden zijn op de ALV flink in de bloemetjes gezet. Speciale aandacht ging uit naar Rini van Hoof. Rini is 18 jaar secretaris geweest van FC Objectief. Voor deze bijzondere prestatie heeft de club Rini benoemd tot ‘Lid van Verdienste’. Rini was hier zichtbaar door verrast en geëmotioneerd.

‘Oud’ Bestuur FC Objectief. Vlnr: Marjon Bouw, Monty Trapman (vz), Rini van Hoof (secr), Marja van Someren (penn)
Rini van Hoof, oud-secretaris FC Objectief