Afbeelding
Foto:

Harmonie De Goede Hoop blikt terug met expositie in Heemhuis

Algemeen

Aarle-Rixtel - De Aarlese Harmonie De Goede Hoop viert dit jaar haar 150-jarige bestaan. In die tijd heeft de vereniging een rijke geschiedenis opgebouwd. Uitgebreid terugblikken op die geschiedenis past wel bij een jubileum en daarom opent de club op 27 april 2024 een expositie in Het Heemhuis. Want wat is er nou leuker dan mooie herinneringen ophalen?

De Goede Hoop is een vereniging die bruist van de energie en van de bijzondere initiatieven. Met elkaar worden fraaie concerten gegeven en onalledaagse projecten georganiseerd. Vele trouwe muzikanten zijn al een groot deel van hun leven lid van de club. Wekelijks, zo niet dagelijks, ondervinden zij veel muzikaal plezier en er zijn warme vriendschappen onderling. Het gezamenlijke verleden resulteert in een onuitputtelijk collectief geheugen dat naar verwachting door deze tentoonstelling eens flink wordt opgefrist.

Verhalen delen
Het archief van De Goede Hoop is goed op orde en veel noemenswaardige zaken komen bij de tentoonstelling aan bod, vooral met betrekking tot de periode vanaf het eeuwfeest dat in 1974 werd gevierd. Iedereen wordt uitgenodigd om het Heemhuis te bezoeken. Diegene die deze laatste 50 jaar op wat voor manier dan ook betrokken waren bij de vereniging wordt gevraagd om tijdens hun bezoek vooral ook verhalen te delen. Want de geschiedenis van een club is niet alleen terug te vinden in een archief; de verhalen en herinneringen van dorpsgenoten, leden en ex-leden zijn minstens zo waardevol. Daarom worden bezoekers uitgedaagd om vooral de getoonde informatie aan te vullen en anekdotes te delen, zodat ook op die manier het clubarchief nog verder kan worden uitgebreid.

Bezoek het Heemhuis
Op Koningsdag, 27 april, wordt de tentoonstelling in het Heemhuis geopend in het bijzijn van de complete harmonie. Dat zal zijn rond de klok van 13.30 uur, nadat het korps de rondgang door het dorp achter de rug heeft en op de Kouwenberg het Wilhelmus is gespeeld. De tentoonstelling is te bezoeken tot 1 juni. Het Heemhuis is geopend elke woensdag van 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 16.00 uur en elke zondag van 14.00 tot 17.00 uur. Het adres is Kouwenberg 37 te Aarle-Rixtel.