Het braakliggend terrein van Mariastraat 18 ligt rechts naast het pand dat de Gemeente Laarbeek eerder al kocht.
Het braakliggend terrein van Mariastraat 18 ligt rechts naast het pand dat de Gemeente Laarbeek eerder al kocht. Foto: Daan Daniëls

Gemeente koopt Mariastraat 18 in Mariahout

Bouwen & Wonen

Mariahout - De gemeente Laarbeek heeft het perceel aan de Mariastraat 18 in Mariahout gekocht. De naastgelegen panden Mariastraat 20 en 22 waren al eerder aangekocht. Het terrein van nummer 18 is een braakliggend terrein, dat zich uitstekend leent om bij de herontwikkeling van 20 en 22 te betrekken. 

Door de percelen 18 tot en met 22 gezamenlijk te ontwikkelen, krijgt de gehele hoek Mariastraat / Wilhelminastraat een kwalitatieve impuls. Het plangebied wordt groter en dat biedt meer mogelijkheden voor de herontwikkeling. Wethouder Ron van den Berkmortel: ”Er is vraag naar woningen in Mariahout. Door deze locatie te herontwikkelen, kunnen we hierin voorzien. Dit komt ook de leefbaarheid ten goede.”

Er is een bestemmingsplanprocedure nodig nu nummer 18 erbij betrokken is. Daarvoor zijn de voorbereidingen gestart. De planning is om eind 2022 een ontwerpbestemmingsplan ter inzage te leggen. In de scenario’s was rekening gehouden met de mogelijke aankoop van Mariastraat 18.