Afbeelding
Foto:

Walther en Betsie van Kessel-Van den Broek 50 jaar getrouwd

Human Interest

Beek en Donk- Walther (73) en Betsie (71) leerden elkaar kennen in zaal Apollo in Nuenen. Dat terwijl ze geen van beiden uit dit dorp afkomstig zijn. Walther is een rasechte Beek en Donkenaar en Betsie komt uit Stiphout. Betsie is pas 15 als ze Walther leert kennen. “Dat ging bij haar thuis dus niet direct van een leien dakje”, merkt Walther op, “Bij ons echter was ik de laatste, die ging trouwen”.

Betsie was in die tijd lid van fanfare De Vooruitgang in Stiphout. Ze drumde bij elk optreden op straat. Walther stond dan vaak ergens langs de kant te kijken. “Daarvan raakte ik zo van slag, dat ik vergat om te stoppen met drummen als de fanfare begon te spelen”. Om bij haar ouders in de gunst te komen ondanks de jonge leeftijd van Betsie schreef Walther een gedicht aan hun. Toen was de kogel door de kerk. Het gedicht is overigens nog steeds bewaard gebleven! Op 29 september 1972 trouwden ze in Stiphout. Ze kregen twee zonen, Martijn en Michiel en ook twee schoondochters, Erica en Ingrid. Zij zorgden voor vier kleinkinderen; Niels, Eva, Isabelle en Feline.

Walther is altijd met auto’s bezig geweest. In het begin als automonteur. Later als directiechauffeur bij de Artex en op het laatst als medewerker voor de horecaservice bij evenementen van Bavaria. Daarnaast was hij actief op veel gebieden: Als de vaste discjockey bij zaal Van Bracht in Aarle-Rixtel en later reisde hij de regio af met de Guus Geluk drive in show, waar hij optrad op vele bruiloften. Een grote hobby is ook de Beek en Donkse brandweer, waarvan Walther 34 jaar lid is geweest, hij was ook één van de duikers in Beek en Donk, die diverse, soms lugubere, karwijtjes moesten opknappen. Een grote brand die hem nog steeds bijstaat is die bij uitgaanscentrum Chadouf in september 1986, destijds twee huizen vanaf zijn woning. Nog steeds komt hij met de vrienden van de brandweer bij elkaar om sterke verhalen uit te wisselen en natuurlijk gewoon voor de gezelligheid. Een heel leuke tijd was ook het carnavalsfeest van 1991, toen Walther prins carnaval Luuk XIX was bij De Teugelders. Op dit moment is hij actief als cameraman bij Omroep Peelrand, tennist hij één keer in de week en doet hij aan fitness. Betsie heeft het buitenhuis bezig zijn, nooit zo getrokken. Het huishouden was erg belangrijk. Tegenwoordig is fietsen een belangrijke hobby.

Ze wonen samen in een kleinere woning in de Magnolia achter het klooster, die ze 19 jaar geleden met het oog op de toekomst hebben betrokken. Het levensmotto is: Pluk de dag! Allebei hebben Walther en Betsie te maken gehad met tegenslagen op gezondheidsgebied. Hoe ze het zo lang met elkaar volhielden? “Af en toe wat water bij de wijn”, lacht Betsie, waarop Walther instemmend knikt. Feest wordt er ook gevierd, maar dat gebeurt op een later tijdstip.

Afbeelding