Afbeelding

Ondertekening subsidieovereenkomst VVV Laarbeek

NULL

Ondertekening subsidieovereenkomst VVV Laarbeek


Laarbeek – De subsidieovereenkomst tussen Gemeente Laarbeek en VVV Laarbeek is afgelopen donderdag ondertekend. Naast het financiële plaatje is er ook meer duidelijkheid ontstaan over de fysieke steunpunten, de website en de precieze bedoeling van VVV Laarbeek-bestuursleden Chris de Hoog en Joop Spek en wethouder Joan Briels.

Het financiële plaatje
In de subsidieovereenkomst staat dat VVV Laarbeek een eenmalig bedrag van €10.000 ontvangt van de gemeente. Dit om de aanloopkosten te dekken en dus een goede start te maken. Daaropvolgend krijgt de stichting voor vreemdelingenverkeer jaarlijks €19.000. Hiervan is €5000 structureel, €10.000 een bijdrage van ondernemers en €4000 op projectbasis.

Steunpunten
Ook al staat volgens de bestuursleden Chris en Joop de website hoog in het vaandel, dat betekent niet dat er geen behoefte is aan fysieke punten. Zij hebben om die reden de volgende steunpunten gekozen: Mariëngaarde in Aarle-Rixtel en het Bavaria Brouwerij Café in Lieshout. Deze twee punten zijn gekozen, omdat hier veel mensen uit Laarbeek, maar ook buiten Laarbeek, in- en uitlopen. Dit is volgens de bestuursleden noodzakelijk. Met het Parkpaviljoen in Beek en Donk is de VVV nog in gesprek. Ook willen zij graag een steunpunt in Mariahout creëren, maar over de plaats zijn de bestuursleden nog niet uit.

Samenwerking
Belangrijk voor een goed VVV kantoor is volgens Chris en Joop samenwerking. Zo werkt VVV Laarbeek samen met Stichting Peelpromotie en VVV Deurne. Ook lokale initiatieven zoals Zorg om Dorp en de Dorpsraad worden belangrijk gevonden.

Daarnaast is het de bedoeling dat ondernemers zich aansluiten bij de vereniging voor vreemdelingenverkeer. 80 bedrijven in Laarbeek zouden volgens de bestuursleden potentiële deelnemers zijn, 20 daarvan hebben zich op dit moment aangemeld. Aanmelden betekent voor het bedrijf een vernoeming op de website. Voor VVV Laarbeek betekent dit dat de gemeente de bijdrage van ondernemers verdubbelt. Dit bedrag kan maximaal oplopen tot €10.000.

Doel
Allereerst zal de VVV beginnen met de inrichting van de steunpunten, perfectioneren van de website en eventuele publiciteitscampagnes. Daarnaast proberen zij via deze weg alle toeristische en recreatieve activiteiten in Laarbeek te promoten en te behartigen. Volgens de website van de gemeente is begin 2014 de website: www.vvvlaarbeek.nl klaar voor gebruik.