Afbeelding

Omroep Kontakt: klaar voor de toekomst

NULL

Omroep Kontakt: klaar voor de toekomst


Beek en Donk – Omroep Kontakt - voorheen Radio Kontakt - is klaar voor de toekomst. Met de komst van een televisiestudio, een nieuw logo, een nieuwe naam én een nieuwe website maakte de lokale omroep zaterdag een frisse, nieuwe start. Dit gebeurde tijdens de grote open dag in het Ontmoetingscentrum.


Een begrip in de gemeente
Al jaren is de radiozender een begrip in Laarbeek. Eerst in Beek en Donk en na de fusering van de vier kernen ook in Laarbeek. Bijna honderd vrijwilligers zijn wekelijks, en sommigen zelfs dagelijks, in touw om de radiozender tot een succes te brengen en te houden in de gemeente. In de 21-jarige geschiedenis van de lokale zender zijn er tienduizenden berichten op TekstTV verschenen en het wekelijks maken van 25-30 reportages brengt het aantal verslaggevingen op ruim twintigduizend. Omroep Kontakt kent een luisterdichtheid van 50%.

Komst van lokale televisie
Voorzitter Adri Vogels vertelt: “Na een aantal keren verhuisd te zijn, zitten we nu al een hele tijd aan de Otterweg in Beek en Donk. Vanuit het beleid van de OLON (Organisatie van Lokale Omroepen in Nederland) zijn wij genoodzaakt om in de toekomst ook televisie te gaan maken. De vernieuwing van het Ontmoetingscentrum was voor ons daarom precies het goede moment om ook onze studio te verbouwen.” Inmiddels is de televisiestudio zo goed als af en is de omroep van plan om in de toekomst live beelden uit te gaan zenden, in de vorm van journaals.

Nieuwe naam, logo en website
Met de komst van lokale televisie was de naam Radio Kontakt niet meer juist. Vanaf heden heet de lokale zender daarom Omroep Kontakt. Bij al dit nieuws hoort natuurlijk ook een nieuw logo. Het logo beeldt de verbintenis tussen de vier kernen uit. Adri: “We vinden het een verfrissend logo, dat helemaal bij de tijd past en bij onze omroep.” Ook ging zaterdag de nieuwe website online (www.kontaktfm.nl), waarop het laatste nieuws in tekstvorm te vinden is en alle radiofragmenten te beluisteren zijn.

Trots
“Op welk evenement, opening of gebeurtenis je ook komt: Radio Kontakt is aanwezig”, aldus burgemeester Hans Ubachs, die de aanwezigen zaterdag ook even toesprak. “Ik kende Radio Kontakt niet toen ik burgemeester werd. Ik keek op hun site en al snel had ik door dat daar al het laatste nieuws op te vinden was. Inmiddels heb ik ze leren kennen als een heel betrokken organisatie, met enthousiaste vrijwilligers. Daar mag Laarbeek trots op zijn.” Ook voorzitter Adri Vogels bedankte alle vrijwilligers, die zich inzetten voor de lokale zender.