ViERBINDEN, wijkagenten en ASV

NULL

ViERBINDEN, wijkagenten en ASV’33 bundelen de krachten


Beek en Donk – Welzijnsinstelling ViERBINDEN, wijkagenten van Aarle-Rixtel en voetbalvereniging ASV’33 bundelen de krachten. Dit is de uitkomst na een voorlichtingsavond voor de jeugdleiders en – trainers van ASV’33. Jongerenwerker Marc Min van VIERBINDEN hield een verhaal over het signaleren van (overmatig) alcohol- en drugsgebruik en andere problemen onder jongeren. 

Oren en ogen 
“Van de jeugd in Laarbeek is 20 tot 25% aangesloten bij een voetbalvereniging. Hierdoor kan zo’n vereniging fungeren als de ogen en de oren van onze welzijnsinstelling”, vertelt dorpsondersteuner van Aarle-Rixtel, Berrie van den Waardenburg. “Het is belangrijk dat signalen van problemen onder jongeren opgepikt worden. Jeugdtrainers en –leiders zien veel van deze jongeren en daarom is het belangrijk dat we samenwerken met hen om in beeld te krijgen waar zich eventuele problemen voordoen.”

Boeiende presentatie 
Na de zomer kwam de dorpsondersteuner in gesprek met iemand van de voetbalvereniging over dit onderwerp. Toevalligerwijs kwamen die week erna alle jeugdleiders en –trainers bij elkaar voor een bijeenkomst. “Een mooi moment om hier ons verhaal te doen”, vertelt Berrie. “Marc Min heeft op een boeiende manier alles verteld over het alcohol- en drugsgebruik onder jongeren en de aanwezigen erop attent gemaakt dat het belangrijk is dat op tijd hulp ingeschakeld wordt. Iedereen was erg onder de indruk van deze presentatie.”

Verbindingen leggen 
ASV’33, de wijkagenten en ViERBINDEN  besloten meteen daarna om de krachten te bundelen. Welzijnsinstelling ViERBINDEN zet zich in de maatschappij zo breed mogelijk in. In de naam zit het al: verbinden. “Het gaat om verbindingen leggen tussen mensen,  bedrijven en de kernen, zodat we zoveel mogelijk signalen oppikken en daar werk van kunnen maken.”

Een mooi project 
De nieuwe samenwerking tussen de drie instanties loopt. Tot op heden is er nog geen signalering geweest, die samen opgepakt kon worden. “Dit komt waarschijnlijk door de winterstop. Er wordt nu niet gevoetbald. Dat maakt het natuurlijk lastiger”, legt Berrie uit. Hij heeft veel vertrouwen in de samenwerking: “Iedereen is er heel positief over. We kunnen hier iets heel moois creëren.” En als er andere verenigingen zijn die hier ook interesse in hebben? Berrie: “Die mogen zich dan zeker aanmelden bij ons. Dit kan via bvdwaardenburg@vierbinden.nl of telefonisch via 0492-328800.”