Afbeelding

Kletsavond Ganzegat: Een schot in de roos!

NULL

Kletsavond Ganzegat: Een schot in de roos!


Aarle-Rixtel – In een sfeervol ingericht en uitverkocht Multifunctioneel Centrum ‘De Dreef’ vond zaterdagavond de eerste van de twee ‘Ganzekwekavonden 2014’ plaats. Het enthousiaste publiek kon deze avond genieten van een zeer divers klets- en, veelal lokaal, amusementsprogramma.

Enthousiasme
Prins Jan-Willem d’n Uurste had er zin in. Stralend en zwaaiend betrad hij met zijn gevolg om 19.45 uur het podium. Ook de bezoekers hadden er zin in. Vanaf het eerste moment klapten zij volop mee. Met de welkomstwoorden van uitstekend spreekstalmeester Ton Schepers en de eerste dans van de dansmariekes werd de kletsavond geopend.

‘Ganzekwek’-stemming

‘Kuub’ beet het spits af met een sprankelende show. Deze zeer muzikale Beek en Donkse amusementsgroep bezong in diverse talen, zelfs vloeiend Russisch, hun thema ‘liefde’. Met gevatte teksten, aanstekelijke ritmes en uitstekend toetsen- en blaasinstrumentenbegeleiding, hadden zij geen moeite om het publiek in ‘Ganzekwek’-stemming te brengen.

Vader worden
Kletser Hans Verbaarschot uit Deurne wilde graag vader worden. In geuren en kleuren legde hij het publiek uit hoe moeilijk het was om deze wens in vervulling te laten gaan. Het had hem al zijn vakantiedagen gekost. Met zijn beeldende vertelkunst en overtuigende mimiek had hij de zaal al snel helemaal ‘plat’ en werd hij door menig bezoeker als een van de hoogtepunten van de Aarlese kletsavond gezien.

Een spectaculaire show-dans werd zeer vakkundig uitgevoerd door zeven splinternieuwe dansmariekes. Zij werden terecht beloond met een ‘O wat zijn ze mooi’.

Koninklijk bezoek
Na een intermezzo, waarin Maria Hagelaar werd benoemd tot ‘Opperganzetrekker’ van Ganzegat, werd het publiek vereerd met ‘hoog’ bezoek. De koninklijke familie, in het normale leven de Aarlese ‘Heikantzangers’, betrad in vol ornaat het podium. Zelfs Pieter van Vollenhoven (met oren en piano) en prinses Christina (inclusief bril) waren van de partij. Koning Willem-Alexander (Peter Verschuuren) deed, ondersteund door de aanstekelijke meezingers van zijn koninklijke familie, overtuigend en op koninklijke manier verslag van het familie-uitstapje naar Ganzegat. Prins Jan-Willem liet weten erg blij te zijn met dit lokale talent.

‘Knijnenfokker’
Zesvoudig Brabants kampioen Tonpraten Berry Knapen was in zijn rol als ‘Knijnenfokker’ volledig in zijn element. In hoog tempo volgden allerlei hilarische grappen over zijn 35 jaar fokervaring elkaar op. Hij legde het publiek, dat nauwelijks tijd had om bij te komen van het lachen, zelfs uit waarom hij een voorkeur had voor Poolse konijnen: “Die stukadoren zelf hun hok.” Met zijn geweldige performance en droge humor maakte hij de hooggespannen verwachtingen van het publiek volledig waar.

Het zangtalent van prins Jan-Willem
De leden van ‘Gans Anders’ uit Aarle-Rixtel vroegen zich af wat de prins precies bedoelde met zijn thema ‘Bloast ‘m mar op’. Allerlei mogelijkheden werden besproken en bezongen in zeer kundig uitgevoerde en sfeervolle nummers. Tot groot plezier van het publiek wist Hans van Asten zelfs prins Jan-Willem aan het zingen te krijgen.

Een schot in de roos
Als laatste kletser betrad Robert van Lamoen de ton. Als visser, inclusief hengel en vissersbroek, vertelde hij over zijn avonturen aan de Zuid-Willemsvaart. De avond werd daarna afgesloten met een meer dan hilarische act van ‘Duo Vreemd’. Op aanraden van hun vrouwen betraden zij het podium in prachtige Schotse kostuums. Na het toezingen van enkele mensen uit het publiek, een keyboardoptreden zonder handen en een schitterende vertolking van ‘My Way’, was het publiek niet meer te houden. Het ‘La la la’ stopte pas toen de hofkapel, die onder leiding van Dirk Verhoeven de gehele avond muzikaal prachtig had omlijst, de eindmuziek inzette. Al met al was de eerste ‘Ganzekwekavond’, mede door de slotact van deze twee Schotten, een ‘Schot in de roos’.