Knappe winst Sevenmiles.nl/Caf

NULL

Knappe winst Sevenmiles.nl/Café Zaal Dave v.d. Burgt


Beek en Donk - In een enerverend duel wat bol stond van de spanning en werklust, won Sevenmiles.nl/Café Zaal Dave v.d. Burgt even knap als verrassend van D3 Architecten, dat daarmee ook de theoretisch kans op het kampioenschap definitief verspeelde.


Voor Sevenmiles een belangrijke overwinning in de strijd om degradatie waarbij het dankzij de volle winst de laatste plaats weer overdroeg aan Traxx Party en Kartcentrum. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd na 7 minuten al gescoord door F. Haverkort die toen nog niet kon vermoeden dat hij daarmee ook matchwinner zou worden. Met nog 3 wedstrijden te gaan is de strijd tegen degradatie nu volledig losgebarsten.

Gebox efficiënt
Traxx Party en Kartcentrum speelde in de voorafgaande wedstrijd tegen Gebox Antiek en Vloeren dat het lek weer boven lijkt te hebben. Na een lange reeks van nederlagen volgen nu weer een paar belangrijke en ook overtuigende overwinningen. De 12-1 winst zegt wat dat betreft dan ook genoeg. Traxx wist in de beginfase nog langszij te komen, maar toen Gebox eenmaal weer een voorsprong had genomen leidde elke kans zowat ook tot een doelpunt. De ploeg heeft zich daarmee definitief vrij gespeeld en kan de competitie zonder zorgen uitvoetballen. Voor Traxx geldt dat het met man en macht zal moeten proberen om degradatie naar de B-klasse te voorkomen.

Van Kuringe op titelkoers
Van Kuringe Adviesgroep zette weer een stap in de richting van het kampioenschap door met 9-3 te winnen van Café Thuis. In de beginfase kon Café Thuis nog bijblijven, maar na een kwartier voetballen drukte v. Kuringe het veldoverwicht ook uit in een ruime voorsprong. Met nog 3 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong nu 5 punten waardoor de hoofdprijs van dit seizoen wel heel dichtbij begint te komen. De ploeg staat al vanaf de eerste competitieronde op de 1e plaats, dus maakt ook de meeste aanspraak op de titel. Garanties kunnen echter niet worden afgegeven. Voor Café Thuis geld dat het min of meer veilig staat hoewel het nog een theoretische kans heeft om te degraderen, maar dan moet het wel heel raar lopen.

FC v.d. Burgt onderuit
De B-klasse beleefde een avond met verrassende uitslagen. FC v.d. Burgt bewees zichzelf in de strijd om het kampioenschap geen dienst door met 2-3 onderuit te gaan tegen Puur Baden. Puur Baden liep uit naar een 0-3 voorsprong, maar liet de tegenstander toch nog hopen toen het een paar minuten voor het einde nog aansluiting wist te vinden. Toch wist Puur Baden de titelkandidaat te bedwingen waardoor FC v.d. Burgt nu 4 verliespunten meer heeft dan koploper Meulensteen/van Lieshout dat dus zonder te spelen goede zaken deed.

Hurkmans verspeeld kampioenschap

Goed voorbeeld doet volgen zal Hurkmans Plaatwerk BV gedacht hebben toen het in de voorafgaande wedstrijd FC v.d. Burgt zag verliezen. Uitgerekend tegen het laag geplaatste FC Avondrood ging het zelf namelijk ook onderuit met 3-5, en dat was niet eens onverdiend te noemen. Hurkmans moest zowat de hele wedstrijd achter de feiten aan lopen en incasseerde dus teveel tegentreffers om aanspraak te maken op de overwinning. Met nog 2 wedstrijden voor de boeg en een achterstand van 4 punten met een wedstrijd meer gespeeld, is de kans op het kampioenschap daarmee nagenoeg definitief verspeeld.

Sportief duel tussen Den Hurk en Aben & Slag

Den Hurk Vastgoedmanagement kon weer een puntje bijschrijven bij het totaal door een 1-1 gelijkspel met Aben & Slag Advocaten. Ook de vorige wedstrijd eindigde in een gelijkspel, en ook toen scoorde Aben & Slag in de slotfase de gelijkmaker. Wat dat betreft was dit een kopie van die wedstrijd. Den Hurk kon lange tijd de 1-0 voorsprong koesteren en vasthouden, maar L. Swaenen kon in de slotfase voorkomen dat den Hurk de tweede overwinning van dit seizoen mocht vieren. Voor beide ploegen ging de wedstrijd echter 'om des keizers baard'. Een sportief duel met veel voetbalplezier was dan ook het gevolg.

Uitslagen, programma en standen op www.wacbeekendonk.nl