Afbeelding

Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek voor Elly Kuijpers

NULL

Vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek voor Elly Kuijpers


Lieshout- Mevrouw Elly Kuijpers-Raaijmakers kreeg woensdagavond door de kersverse wethouder Greet Buter de vrijwilligerspenning van de gemeente Laarbeek uitgereikt.


Mevrouw Kuijpers ontving de penning bij haar afscheid als vrijwilliger bij het Wit-Gele-Kruis Lieshout-Mariahout. Ze heeft vanaf 1996 het secretariaat beheerd. “Dat is de spil van een vereniging”, vertelt wethouder Greet Buter, die daarmee voor de eerste keer in haar nieuwe functie een officiële daad verrichtte.

Aanleiding voor het vrijwilligerswerk van Elly was een ongelukje in huis, waarbij haar man loop hulp nodig had. Ze ging vanuit een klein kantoortje in de Klumper naar huis met krukken. Dat waardeerde ze erg en ze besloot zich in te zetten voor het verbeteren van de uitleen van tijdelijke medische hulpmiddelen.

Van de vereniging, die door mevrouw Kuijpers ‘een echte vriendenclub’ werd genoemd, kreeg ze een E-reader aangeboden. Volgens voorzitter Pieter de Baaij was dit al duur genoeg en zat er voor haar helaas geen bos bloemen meer aan. Als leuk detail kan hier worden vermeld, dat het enkele keren is voorgekomen, dat Elly zelf de hulpmiddelen in Lieshout ging afleveren, als dit toevallig op haar weg lag. Het gebeurde wel ooit, dat klaarblijkelijk de medische assistentie te lang had geduurd, want sommige krukken kwamen gehavend terug. Of daar dan ook kosten voor in rekening werden gebracht? “Ja, maar dat is ook heel normaal”, vindt Elly.

Over haar toekomst wil ze kwijt, dat ze zich meer wil gaan inzetten voor de zaak van haar zoon. Het blijft echter nodig dat haar stokje wordt overgenomen. “Vrijwilligerswerk is absoluut nodig”, besluit ze.