Sparta'25 degradeert naar 2e klasse

NULL

Asten/Beek en Donk – Sparta’25 heeft de return in Asten tegen NWC verloren met 3-0. In de thuiswedstrijd wist Sparta nog te winnen met 3-1 en had daarmee een goede uitgangspositie gecreëerd voor de 2e ronde van de play-offs. Echter gingen de Spartanen kopje onder in Asten.

Na een furieuze start van de oranjehemden was het na slechts 8 minuten spelen al 2-0 voor de thuisploeg. NWC kreeg de eerste mogelijkheid zelfs binnen 30 seconden na de aftrap. Doelman Tom Verhoeven van Sparta moest direct optreden en wierp zichzelf voor de bal, maar nam ook de man mee. Waar heel het sportpark dacht aan een penalty en een kaart, besloot de scheidsrechter anders. Sparta was gewaarschuwd.

Nog geen minuut later was het wel raak voor NWC. Een lange bal viel tussen de Sparta defensie in. Martijn Ghielen schoot beheerst in de linkerhoek de 1-0 binnen. De equipe van vertrekkend trainer Ronnie Couwenberg leek het spoor helemaal bijster te zijn nadat enkele minuten later ook de 2-0 viel. Abdou Bazi scoorde op eenzelfde wijze. Wederom door een lange bal, waar de defensie zich op verkeek.

Na bijna 20 minuten spelen kreeg Sparta haar eerste mogelijkheid tot scoren. Elco van Schijndel, in de eerste wedstrijd nog goed voor 2 goals, kwam een teenlengte tekort voor de aansluitingstreffer. Sparta had na een half uur iets meer grip op de wedstrijd en kreeg een goede kans via Robertino van Lieshout. De spits raakte de bal in een kansrijke positie te slap, waardoor de keeper geen moeite hoefde te doen. Met 2-0 zochten beide ploegen de kleedkamers op.

In de tweede helft moest Sparta uit een ander vaatje gaan tappen. Een derde tegengoal zou funest zijn. De spartanen speelden compact in de tweede helft en beide ploegen wisten daardoor niet veel te creëren. NWC was in de 70e minuut nog dicht bij een goal na een snoeihard schot op de lat, maar veel meer gebeurde er niet. De vele meegekomen Sparta supporters rekenden op een verlenging, maar NWC speler Martijn Mulder dompelde de groen-witten in rouw. In blessuretijd schoot hij de 3-0 tegen de touwen. Sparta kon in de resterende blessuretijd geen vuist meer maken en sloot met 10 man af nadat Kevin Verheijen met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Door het 3-0 verlies zijn de Beek en Donkenaren gedegradeerd naar de 2e klasse.