Afbeelding

Running Team Laarbeek voor zevende keer in de Roparun

NULL

Running Team Laarbeek voor zevende keer in de Roparun


Laarbeek - Running Team Laarbeek, team 56, neemt tijdens het Pinksterweekend voor de zevende keer deel aan de Roparun. Roparun is een non-stop estafetteloop van Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Running Team Laarbeek heeft net als vorig jaar gekozen voor de route vanuit Hamburg.


In 2008 nam een groep enthousiaste lopers van Runnersclub Lieshout voor het eerst deel aan deze run. Na 2 jaar stopte de Runnersclub met deze run, waarna enkele leden een nieuwe stichting hebben opgericht om zodoende onder de naam Running Team Laarbeek toch mee te kunnen blijven doen aan de Roparun. Doel van de Roparun is om zoveel mogelijk geld bij elkaar te brengen voor palliatieve zorg aan kankerpatiënten onder het motto: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Al vele ziekenhuizen, hospices en inloophuizen in de omgeving van Laarbeek hebben steun ontvangen van de Roparun.

Voor Running Team Laarbeek begint de Roparun op donderdagavond 5 juni met een herdenking op het kerkhof in Lieshout, om even stil te staan bij de overleden leden en allen die aan kanker gestorven zijn. Op vrijdagavond worden de touringcar en busjes gereed gemaakt, om zaterdagmorgen vroeg te kunnen vertrekken. Om 7.00 uur is het verzamelen bij het gemeentehuis van Laarbeek, vanwaar het team om 7.30 uur zal vertrekken naar Hamburg. Om 16.10 uur zal de eerste loper van het Running Team van start gaan in Hamburg, om na 580 kilometer ongeveer 48 uur later gezamenlijk te finishen op de Coolsingel in Rotterdam.

Running Team Laarbeek is live te volgen op omroep Kontakt, 24 uur per dag, of op www.roparun.nl. Wilt u hen steunen, kijk dan op www.runningteamlaarbeek.nl en klik op de button ‘doneer’. Namens alle kankerpatiënten van harte bedankt aan al de sponsors en allen die hen de komende dagen steunen.