Afbeelding

Wandeltocht door Runnersclub Lieshout

NULL

Wandeltocht door Runnersclub Lieshout


Lieshout - Zoals elk jaar wordt op de laatste zondag van juni de RCL wandeltocht gelopen. 2013 was een zeer geslaagde editie met prachtig wandelweer en bijna 400 wandelaars. De fraaie route met veel variatie werd ruimschoots gewaardeerd, blijkens de vele lovende reacties en de recensies op internet. Die opgaande lijn zal Runnersclub Lieshout zeker doorzetten met de nieuwe editie.

Elk jaar is er een andere route, dit keer, zondag 29 juni, is het parcours uitgezet ten westen van Lieshout, met afwisselend bossen, over onverharde paden en verharde wegen in het uitgestrekte buitengebied rond Laarbeek. Het grootste deel van de route is nagenoeg autovrij om heerlijk ongestoord te kunnen wandelen en te genieten van de natuur. Onderweg geven de vele bomen een ruime mate aan beschutting, hetzij tegen de zon, hetzij tegen regen en wind. Zoals elk jaar is er voldoende mogelijkheid om even bij te komen op een van de rustposten. De tocht is bij uitstek geschikt als laatste training voor de Kennedymars in Someren  en natuurlijk als training voor de Nijmeegse 4-daagse. Twee evenementen waar ook RCL al jaren aan meedoet.

De routes variëren van 10 tot 40 kilometer en zijn volledig uitgepijld. Bovendien ontvangt elke deelnemer een routebeschrijving. Start is bij de RCL accommodatie, aan de Provinciale weg Lieshout – Mariahout.  Deelnemers aan de 30 en 40 kilometer kunnen starten tussen 7.00 en 9.00 uur. 25 en 20 kilometer tussen 8.00 en 11.00 uur en de  wandelaars van de 10 kilometer kunnen starten tussen 9.00 en 12.00 uur.

Zowel bij de start/finish als onderweg is er koffie en soep verkrijgbaar tegen een kleine vergoeding. Voor de routes vanaf 20 km afstand is er een grote rustpost met uitgebreid assortiment en toilet. Verder is er voor alle afstanden nog een kleinere rustpost ingericht in het laatste deel van de route. Ook zal er op de grote rustpost EHBO aanwezig zijn voor het geval dat nodig is. Inschrijfkosten voor de afstanden 10 t/m 40 km zijn €2,50 pp. en NWB / KNBLO leden krijgen €0,50 korting. Tot 12 jaar is het inschrijfgeld €0,50.

Meer informatie is te vinden op de website www.runnersclublieshout.nl. Voor vragen bel 0499-840769 of mail naar wandel@runnersclublieshout.nl.