Afbeelding

Laarbekenaren zeer tevreden over Oranjelaan

NULL

Laarbekenaren zeer tevreden over Oranjelaan


Beek en Donk – De inwoners van Laarbeek zijn zeer tevreden over het verloop van de onderhoudswerkzaamheden aan de Oranjelaan, als ook over het resultaat hiervan. Dit blijkt uit een enquête van TipMooiLaarbeek.nl.

Twee maanden lang was deze belangrijke doorgaande straat in Beek en Donk afgesloten voor verkeer. Dit gebeurde in twee fases. Eerst de ene helft van de straat, daarna de andere. De belangrijkste verandering is de komst van de rotonde ter hoogte van de ontsluiting met de Beekse Akkers. Om de verbinding met het industrieterrein goed te behouden, werd een noodweg aangelegd vanuit de Lieshoutseweg, door de Beekse Akkers, uitkomend op de Oranjelaan.

In eerste instantie zouden de werkzaamheden tot september duren. Dit werd al vrij snel bijgesteld tot eind mei. Uiteindelijk was de uitvoerder KWS Infra twee weken voor planning klaar; halverwege mei.

Draaicirkel vrachtwagens
Bijna driekwart van de inwoners vindt het resultaat ‘goed’ of zelfs ‘zeer goed’. Een magere 2% vindt het ‘slecht’. Argumenten hiervoor zijn de ‘gemiste kans’ wat betreft de aansluiting van de rotonde met industrieterrein Beekerheide. Volgens de gemeente was dit ook hun eerste plan, maar hebben zij een heel bewuste keuze gemaakt om dit niet te doen. Volgens hen zou het voor langere vrachtwagens, die afslaan naar het industrieterrein, niet mogelijk zijn om hun draai driekwart te maken. Het ging hier onder andere over vrachtwagens van Hoffmann Groep, één van de bedrijven op het industrieterrein.

Werkzaamheden
Driekwart van de inwoners is ook tevreden over het verloop van de werkzaamheden. Eén van de respondenten woont op de Oranjelaan en beargumenteert: ‘Alles was bespreekbaar met de uitvoerder. Ook als iemand zijn inrit op of af moest. Het kon allemaal geregeld worden.’ Andere toelichtingen van de respondenten waren: ‘Het weer zat mee en het resultaat is mooi’, ‘Sneller klaar dan gepland’, ‘Erg efficiënt gewerkt met duidelijke waarschuwingsborden’, ‘Goede informatievoorziening’ en ‘De drukte bij de Beekse Brug viel mee’.

KWS Infra
Gydo van Kuijk, woordvoerder van KWS Infra, is content met de uitslag van het burgerpanel. “Eerlijk gezegd is het niet verrassend voor ons, maar eerder een bevestiging. De werkzaamheden zijn goed verlopen. Nadien hebben we ook diverse mailtjes en telefoontjes van bedrijven en omwonenden mogen ontvangen. Dat is een heel mooi gebaar. We zijn hier natuurlijk heel blij mee.”