Afbeelding

Dartoernooi Sparta’25 groot succes

Sportnieuws

Beek en Donk - Bij Sparta’25 is zaterdag 19 maart voor het eerst een darttoernooi gehouden voor leden, sponsors, supporters en andere betrokken. Met 42 deelnemers was het toernooi goed bezet. Vanaf 18.30 uur tot na middernacht is er door iedereen gedart om de prijzen, maar vooral voor het plezier.

Het toernooi stond onder deskundige leiding van Mark Claassen. Er werd gestart met een blind koppel toernooi ‘tac-tics’ in een poulesysteem. Iedereen kon zo veel beurten gooien. Nadat iedereen zijn poule had gespeeld konden de kunsten worden getoond bij het ‘normale’ 501 gooien in knock-off systeem. Als winnaar ging je naar de winnaarspoule en als verliezer naar de verliezerspoule. Op deze wijze kon elke deelnemer weer diverse wedstrijden darten. De eerste wedstrijden mochten open uit worden gegooid. Verderop in het toernooi moest met een dubbel worden uitgegooid.

Bij de heren was Jan van Schijndel de winnaar voor good old Hans van Zoggel, Leon Verburgt en John van Schijndel. Bij de dames was Anja van Os het sterkste, voor Sandra Beerens en Dorian van Schijndel.

De hoogste finish is gegooid door Leon Verburgt, 107. Ook de ‘one hundred eighty’ is deze avond gegooid. Het waren Hans van Eerd, Leon Verburgt en John van Schijndel die deze maximale score wisten te raken.

Iedereen was na afloop zeer tevreden over het verloop van het toernooi en de organisatie. Weer een mooie activiteit bij Sparta’25 waaraan zeker gevolg zal worden gegeven.