Afbeelding

FATJAM BMX treffen wederom naar Aarle-Rixtel

NULL

FATJAM BMX treffen wederom naar Aarle-Rixtel


Aarle-Rixtel - Na 25 jaar FATJAM in Aarle-Rixtel is het BMX-evenement nog altijd zeer populair bij de jeugd. Komende zaterdag gaan BMX-ers uit het hele land de weg weer vinden naar de BMX baan aan de Valkendijk om samen een dag door te brengen.


Op de inmiddels legendarische locatie zijn alle BMX-rijders welkom om op de aanwezige springschansen hun kunsten te laten zien. Fietscrossers and freestyle rijders zullen samen gebruik maken van de door de jeugd zelf aangelegde jumps om het persoonlijke niveau verder te ontwikkelen.

Het wedstrijdelement staat in Aarle-Rixtel niet bovenaan, hoewel er wel prijzen te winnen zijn voor de uitgevoerde sprongen. Om 16.00 uur wordt door Nederlands enige BMX Freestyle professional Daniel Wedemeijer een demonstratie gegeven op de Killer Jump. Daniel is bekend van zijn salto over de Amsterdamse gracht en was de enige Nederlander die mee mocht doen in de Europese editie van de Travis Pastrana Nitro Circus tour.

De FATJAM begint om 13.00 uur en is voor iedereen gratis toegankelijk. Om 15.00 uur zal de baan vrij worden gemaakt voor kinderen onder 13 jaar waarna om 16.00 uur de demonstratie volgt door de top rijders.

Het programma wordt om 20.00 uur vervolgd bij Open Jongerencentrum Aarle-Rixtel. Daar zal die avond een spetterend optreden plaatsvinden van de locale band ‘MOOON’, gevolgd door enkele huis-DJ's van OJA.

Foto: Daniel Wedemeijer met een 'turndown backflip' op de Killer Jump in Aarle-Rixtel