Gemeente Laarbeek gaat wederom Kinderlintjes uitreiken

NULL

Gemeente Laarbeek gaat wederom Kinderlintjes uitreiken



Laarbeek - Op initiatief van de Jeugdgemeenteraad reikt de burgemeester ieder jaar de Laarbeekse Kinderlintjes uit. De lintjes zijn bedoeld voor kinderen die in de ogen van hun omgeving iets bijzonders gedaan hebben. Zij kunnen in aanmerking komen voor een Kinderlintje.


Voor wie
Iets bijzonders, dit kan van alles zijn. Zo kun je kinderen aanmelden die een heldendaad verricht hebben, bijvoorbeeld door een dier te redden. Maar ook kinderen die zich inzetten voor hun omgeving, buurt of straat. Bijvoorbeeld door elke week boodschappen te doen voor een zieke of bejaarde, of het winnen van een sportprijs. Je kunt een kind nomineren door een aanmeldformulier in te vullen. Deze aanmeldformulieren zijn te verkrijgen op alle Laarbeekse basisscholen, bij de Stichting Welzijn Laarbeek (SWL) en het Laarbeekse gemeentehuis. Je kunt het aanmeldformulier ook hieronder downloaden. De aanmelding moet gebeuren door een inwoner van Laarbeek, ondersteund door twee ‘getuigen’. Zowel volwassenen als kinderen kunnen iemand nomineren. De onderscheiding is bedoeld voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. De aanmeldingen worden beoordeeld door een jury.

Wanneer
De Kinderlintjes worden uitgereikt op de ‘Dag van de rechten van het kind’ van Unicef. Dit is elk jaar op 20 november. Burgemeester Ubachs gaat dan naar de basisscholen van de winnende kinderen om de Kinderlintjes uit te reiken.

De jury
Uiterlijk 9 november 2014 moeten alle aanvragen via het aanmeldformulier zijn ingediend bij de gemeente. Daarna volgt een besloten bijeenkomst van de jury, waarin bepaald wordt welke kinderen dat jaar in aanmerking komen voor deze bijzondere onderscheiding. De jury bestaat uit leden van de Jeugdgemeenteraad, burgemeester Ubachs en de directeur van de Stichting ViERBINDEN. Natuurlijk zal het tot op het laatste moment geheim zijn welke kinderen een Kinderlintje krijgen.