Afbeelding

Aarlese Revue brengt bevrijdingssfeer tot leven

NULL

Aarlese Revue brengt bevrijdingssfeer tot leven



Aarle-Rixtel - Volledig uitverkocht waren beide uitvoeringen van de bevrijdingsrevue die 24 en 25 september plaatsvonden in de Gaviolizaal te Helmond. Deze nostalgische avonden, waarin het bevrijdingsgevoel van zeventig jaar geleden tot leven kwam door middel van sketches en liederen uit die tijd, werden verzorgd door Stichting Revue Aarle-Rixtel.

Een met Engelse, Nederlandse en Amerikaanse vlaggen versierde zaal, een militair bij de entree, spreuken als ‘Thanks Liberators’ en toepasselijke muziek uit de prachtige orgels van de Gaviolizaal zorgden ervoor dat het veelal wat oudere publiek meteen in de sfeer van 1944 kwam. Dit gevoel werd in de loop van de avond alleen maar sterker door het overtuigend en enthousiast gebrachte bevrijdingsprogramma van de Aarlese Revue.

'Een lach en een traan’ wisselden elkaar af. Na een moment van herdenking met ‘Last Post’, Wilhelmus en emotioneel openingswoord van medeorganisator Annemie van den Heuvel, bracht het revuekoor een aantal mooi uitgevoerde evergreens zoals ‘Sentimental Yourney’ en ‘You are my sunshine’. Henk van Beek ontroerde het publiek met een prachtige vertolking van het Anne Frank-lied. Volop gelachen werd er tijdens de overtuigend uitgevoerde komische sketches over de Engels-Nederlandse spraakverwarring tussen bevrijders en Brabanders en tijdens het dronkemanslied van ‘feestmenneke’ Harrie van Ganzenwinkel. ‘White cliffs of Dover’ en ‘Lili Marleen’ (onder de lantaarn) werden erg mooi gebracht door Leontine Kersten. De bevlogen presentatrice Mariëtte Brouwers, de vakkundige muzikale begeleiding van Peter Stultiëns en Ben van Meelis, de sfeervolle diapresentatie op de achtergrond en de bevrijdingsmuziek uit diverse antieke draaiorgels in pauze en na afloop, maakten de avond compleet.

De vele bezoekers genoten met volle teugen. De hele avond zongen zij uit volle borst mee. Na afloop kreeg de Aarlese Revue een staande ovatie. “Het was schitterend”, aldus een enthousiaste Dineke van Leunen uit Bakel: “Allemaal mooie en herkenbare liedjes. Ik heb veel liedjes mee kunnen zingen. Dank aan de organisatie.”

?Foto: De Aarlese Revue trad vorige week in een uitverkochte Gaviolizaal op