Afbeelding

Verhalenavond voor Laarbeekse vrouwen met Hella van der Wijst

NULL

Verhalenavond voor Laarbeekse vrouwen met Hella van der Wijst


Laarbeek – Het belooft een avond vol verhalen te worden om de Internationale Vrouwendag 2015 te vieren. Wat staat er te gebeuren? Op woensdag 11 maart houden de gezamenlijke Laarbeekse vrouwenverenigingen de 17e Laarbeekse vrouwenavond in het buurthuis van Mariahout. Met als speciale gast niemand minder dan de Brabantse Hella van der Wijst.


‘De Wandeling’
“Voor vijfentwintig man - lees vrouw - kunnen we zo’n avond niet organiseren”, vertellen Jeanne van Hoof en Dora Donkers namens de vrouwenverenigingen. “We doen dus een oproep aan alle vrouwen om gezellig naar het buurthuis in Mariahout te komen om er samen een mooie avond van te maken. Een avond die waarschijnlijk veel gesprekken daarna oplevert. Hella van der Wijst is bij de meeste mensen bekend van het televisieprogramma ‘De Wandeling’, waarin zij, al wandelend, bekende en minder bekende mensen interviewde.”

Hella’s Verhalenhuis in Mariahout
In de interactieve lezing van Hella, getiteld ‘Hella’s Verhalenhuis’, spelen levensverhalen de hoofdrol. Hella vertelt zelf én de toehoorders worden daartoe uitgenodigd. Het idee erachter is dat ieder levensverhaal een ander kan inspireren, ontroeren, helpen en wijzer kan maken. De opbrengst van deze vrouwenavond is voor stichting ‘Jumpingstone’, waarmee Hella jongeren in ontwikkelingslanden laat studeren en waarmee ook hersteloperaties betaald zijn van vier verkrachte vrouwen in Congo.

Internationale Vrouwendag

“Al zeventien jaar lang organiseren wij, altijd rond 8 maart waarop de Internationale Vrouwendag gevierd wordt, de Laarbeekse Vrouwenavond”, vertellen Jeanne en Dora. “We hopen dat dit blijft bestaan ondanks het feit dat er steeds minder vrouwen lid zijn van een vrouwenvereniging.” Dus vrouwen in Laarbeek: maak tijd voor verrassende levensverhalen en kom woensdagavond 11 maart samen met vriendin, buurvrouw, moeder of tante naar het buurthuis in Mariahout.

Praktisch
Een kaartje voor deze avond kost €7,50 inclusief koffie/thee én iets lekkers. Om 19.30 uur gaat de zaal open en de avond start om 20.00 uur. Aanmelden is handig, maar niet per se noodzakelijk voor de late beslissers, en kan bij Dora Donkers, 0499 – 422551 of via een mailtje naar bhjdonkers@hetnet.nl.