Afbeelding

Stichting Bedrijven Belangen heet voortaan 'Vier'

NULL

Stichting Bedrijven Belangen heet voortaan 'Vier' 


Laarbeek - Stichting Bedrijven Belangen (SBB), de oudste ondernemersclub uit Laarbeek, heet voortaan ‘Vier, ondernemersclub Laarbeek’. De stichting vierde met ruim 150 aanwezigen zondagmiddag het 20-jarig bestaan in het karakteristieke pand van Van Koningsbrugge. Het moment voor de organisatie om tot een vernieuwingsslag te komen.

De SBB is 20 jaar geleden in het leven geroepen als eerste belangenvereniging voor ondernemers in Beek en Donk. Een paar jaar later – bij de fusering van Beek en Donk, Aarle-Rixtel, Lieshout en Mariahout – breidde de stichting het gebied uit, zodat het een club werd voor heel ondernemend Laarbeek. De SBB diende zo als collectief aanspreekpunt richting de gemeente en organiseerde interessante bijeenkomsten voor de leden. In de loop der jaren kwamen er steeds meer ondernemersverenigingen bij, zoals de winkeliersverenigingen, de horecavereniging en de ZLTO (Zuidelijke Land- en Tuinbouworganisatie). Ook kwamen het Park- en Centramanagement erbij, deze kwamen voort uit de SBB.

Bestuurswisseling
Eind 2013 namen voorzitter Frank van Asten en secretaris Guus Gijsbers afscheid van het bestuur van de SBB. Zij namen plaats in het bestuur van het net nieuw opgerichte Parkmanagement Laarbeek. Roel Janssen (GLDK Advocaten) en Pieter Kuhn (Rabobank) werden de nieuwe gezichten van de SBB. Zij werden respectievelijk voorzitter en secretaris. Henk Beekmans (gepensioneerd – voorheen Beekmans & Slaats Accountants en Adviseurs) zat al in het bestuur als penningmeester en besloot hier ook mee door te gaan.

Vernieuwing
Gedurende deze bestuurswisseling werd er nagedacht over een vernieuwingsslag. Dit mede omdat door de komst van de andere brancheverenigingen het niet meer exact duidelijk was waar de stichting nu voor stond. Een separate groep jonge ondernemers uit Laarbeek was ook bij elkaar geweest om te kijken of zij een ‘Jonge Ondernemers Club’ op konden richten. Nikki Barten (De MooiLaarbeekKrant) zat bij deze groep en kwam tegelijkertijd in gesprek met het deels nieuwe bestuur van de SBB. Na diverse gesprekken kwam een integratie tot stand. Marcel Ruwers (Impulse Executive Search & Consultancy) voegde zich – ook vanuit de ‘Jonge Ondernemers Club’ – toe aan het bestuur. En zo was het – op Henk Beekmans na - compleet nieuwe bestuur een feit.

Beleidsplan
Vorig jaar organiseerde het bestuur al diverse activiteiten, zoals succesvolle bedrijvenbezoeken bij Vereijken Kwekerijen en Kanters Special Products. Maar ook een interessant ondernemerscafé over sportsponsoring en een sfeervolle ondernemersbarbecue in de Muziektuin. Gedurende deze periode is het bestuur druk in de weer geweest met het uitzetten van een nieuwe organisatiestructuur. Voorzitter Roel Janssen vertelt: “We zijn bijna een jaar bezig geweest met het bedenken van wat we willen en hoe we dit neer gaan zetten. Dit heeft geleid tot een nieuw beleidsplan. We hebben zelfs besloten om de stichting een nieuwe naam te geven.”

Lancering ‘Vier’
Inmiddels zijn er een aantal werkgroepen met ondernemers gerealiseerd, die ook een bijdrage leveren aan ‘Vier’. Na maanden van organisatie mochten de ondernemers zondag het resultaat presenteren.

“We hebben gekozen voor de naam ‘Vier’, omdat Laarbeek vier kernen heeft, het een moderne, frisse naam is, het verband houdt met ‘verbinden’ en omdat je het ook kan lezen als ‘fier’, ofwel een club om trots op te zijn”, legt Roel Janssen uit. “Vier is een netwerk dat ondernemers een platform biedt om contacten op- en uit te bouwen en kennis en ervaring te delen. Het is een club die bekendstaat om haar gezellige netwerkbijeenkomsten, inspirerende sprekers en unieke activiteiten. Laagdrempelig netwerken is belangrijk, maar ook mentorschap, zodat we startende ondernemers kunnen helpen. Voor alle ondernemers uit Laarbeek – van zpp’ers tot aan de grotere bedrijven - is het van toegevoegde waarde om zich aan te sluiten bij ‘Vier’.”

Van Koningsbrugge
De organisatie van ‘Vier’ kan terugkijken op een zeer geslaagde lancering. “Er zijn ruim 150 personen geweest. Onze ideeën werden enthousiast ontvangen. Daarnaast hadden we een sfeervol programma. Zo was er muziek van de Laarbeekse band ‘Bag on Wheels’, een fotopresentatie over Van Thiel van Heemkundekring De Lange Vonder en zorgden Keurslager Danny Megens, Kookcentrum Brabant en Content Catering voor heerlijke hapjes. Het was een fantastische middag!”, aldus een trotse voorzitter.

Klik hier voor alle foto's van zondag.

Wil je meer informatie over ‘Vier’? Kijk dan op de gloednieuwe website: www.vierlaarbeek.nl.