Afbeelding

Inspiratie en ervaring voor RC De Oude Molen

NULL

Inspiratie en ervaring voor RC De Oude Molen


Bremerhaven/Beek en Donk – In het Noord-Duitse Bremerhaven werd op vrijdag 30 april en zaterdag 1 mei het Europees Kampioenschap Show en Formatie op rolschaatsen gereden. Het was een zinderend Europees treffen, waarbij het EK-team van RC De Oude Molen veel inspiratie op deed en een mooie ervaring rijker werd.


Het EK-team, dat bestond uit 17 rijdsters en 9 begeleiders, vertrok op woensdagochtend richting de Duitse Noordzee-stad, om zich in rust voor te bereiden op de wedstrijd. Met deelnemers uit Denemarken, Estland, Israël, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Portugal, Spanje en Italië zou het niveau weer enorm hoog liggen. Vooral de laatste 4 landen van dit lijstje behoren tot de wereldtop, dus dat er geen podiumplaats in zou zitten voor RC De Oude Molen, of een ander Nederlands team, was op voorhand al duidelijk. Toch is het van belang om mee te strijden en ervaring op te doen, contacten te leggen en hopen op goede prestaties, zo dicht mogelijk achter de top.

RC De Oude Molen wierp zich op vier onderdelen in de Europese strijd. Het Jeugdteam opende de wedstrijd met 9 rijdsters die allen hooguit 16 jaar zijn. Ze reden het nummer ‘Birds of Paradise’. De prachtige paradijsvogels werden geplaagd door 2 valpartijen. Dit resulteerde in extra punten aftrek, maar toch pakten ze een 14e plaats op de ranglijst. Hierna was het de beurt aan het Jeugdkwartet die met Yellow Cab de New Yorkse taxichauffeurs prachtig uitbeeldden. Ook hier weer een val, die door de jury wel heel zwaar werd bestraft. Het gevolg was plek 17. Na de opening, die bij zulke evenementen, net als bij de Olympische Spelen, plaatsvindt, als de eerste wedstrijden zijn afgelopen, mocht de Kleine Groep het strijdarena betreden. De 11 rijdsters brachten als artistieke schilders het prachtige ‘Art of painting’ tot leven. Er werd prima gereden en dat werd beloond met een 15e plaats.

Op zaterdag was het tenslotte de beurt aan het kwartet. Zij brachten een ode aan Christina Aguilera door een medley van haar liedjes in de ‘Essence of Baby Jane’. Ook hier werd netjes gereden en een 16e plaats behaald.

Voor de equipe was het een prachtige ervaring om aan dit EK deel te mogen nemen. Samen met alle rolschaatsliefhebbers uit heel Europa genieten van al het moois dat de sport te bieden heft. De top van Europa aan het werk te zien, geeft veel inspiratie en motivatie om keihard door te trainen op weg naar een volgend treffen.

Meer informatie over de rolschaatssport, filmpjes van de acties en een uitgebreid verslag van dit EK is te vinden op www.rcdeoudemolen.nl.

Foto: RC De Oude Molen EK