Wijkagenten in Laarbeek

NULL

Wijkagenten in Laarbeek


De politie vindt het belangrijk om aanspreekbaar en bereikbaar te zijn. Omdat we dicht bij de burgers willen staan, heeft elke gemeente een aantal wijkagenten. De wijkagent is een ervaren poIitieman of -vrouw die verantwoordelijk is voor de totale politiezorg binnen de wijk. Daarbij richt hij of zij zich op de aanpak van sociale problemen maar ook op zaken als overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer.


In de gemeente Laarbeek zijn een viertal wijkagenten werkzaam. Bovendien beschikt Laarbeek over een Expert Wijkagent. Zijn naam is Paul Muskens.

De expert wijkagent coacht de wijkagenten en bespreekt welke zaken spelen en wie wat oppikt. Hij/zij is de intermediair tussen onder meer de wijkagenten, de teamleiding en de gemeente. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

Actief op social media

Steeds meer wijkagenten hebben een twitteraccount. Daarmee delen ze belangrijke en interessante lokale informatie met hun volgers. De politie heeft in sommige gemeenten inmiddels ook een facebookaccount. Ook daarvan maken de verschillende wijkagenten soms gebruik.

Direct politie nodig
Heeft u direct politie nodig? Bel dan 112! Bijvoorbeeld wanneer iemands leven in gevaar is, u getuige bent van een misdrijf of een verdachte situatie. Door 112 te bellen kan iemands leven gered worden, kan de politie de dader(s) van een misdrijf aanhouden of kan een misdrijf worden opgelost doordat de dader(s) kan worden betrapt. De wijkagent krijgt deze informatie ook toegespeeld, maar kan uiteraard niet altijd direct ter plaatse komen. Daarvoor worden dan de agenten ingezet die op dat moment speciaal voor dergelijke meldingen in dienst zijn.