Afbeelding

O&U in de Ban van de Ring

NULL

O&U in de Ban van de Ring


Beek en Donk - Koninklijke Harmonie Oefening en Uitspanning geeft op zaterdag 27 juni een bijzonder concert in muziekcentrum het Anker. Het harmonieorkest speelt het stuk The Lord of the Rings, de eerste symfonie van Johan de Meij.


De Meij baseerde zijn symfonie op de wereldberoemde fantasy-trilogie The Lord of the Rings (In de Ban van de Ring) van J.R.R. Tolkien. Het spannende verhaal draait om de Ring, ooit gesmeed door de slechterik Sauron. In de verkeerde handen kan deze Ring de hele wereld in duisternis storten. De kleine hobbit Frodo krijgt de opdracht om naar het duistere land Mordor te reizen en de ring te vernietigen. Op zijn tocht trekt hij door vele wonderlijke oorden en komt hij allerlei magische wezens tegen.

Deze avond wordt het publiek ondergedompeld in de magische wereld van Midden-Aarde. De zaal wordt omgetoverd tot een feeërieke ruimte, waar je zomaar enkele wezens uit Midden-Aarde kan tegenkomen. Het verhaal wordt, behalve door de muziek, ook tot leven gebracht door verteller Maarten van de Weijer. Op een groot beeldscherm achter het orkest is er ook het nodige te zien.

Het concert wordt geopend door muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug. Dit orkest staat, net als O&U, onder leiding van dirigent Fried Dobbelstein. Zij nemen het publiek voor de pauze alvast mee op een klein wereldreisje. Danza Sinfonica van James Barnes brengt iedereen in Spaanse sferen. De Britse Eilanden worden aangedaan in Irish Tune from County Derry & Shepherd’s Hey van Percy Grainger. Met het Divertissement van Jaqcues Ibert voert de reis verder door Frankrijk.

Kaarten voor dit speciale concert op 27 juni, aanvang 20.00, zijn verkrijgbaar a €10,00 bij Bloematelier de 4 Seizoenen. Ook kan er telefonisch gereserveerd worden via tel. 0492-450480.

Foto; foto van het carnavalsconcert eerder dit jaar